Akro97t Opublikowano 1 Października 2022 Opublikowano 1 Października 2022 Witam podczas jazdy nagle zapalił się żółty komunikat o niskim poziomie oleju. Zjechalem zgasiłem auto sprawdziłem stan taki jak zawsze miedzy min a max w polowie. Komunikat nie zniknął dalej sie pali podlaczylem vcdsa nie wykazał żadnych błędów. Czytalem inne tematy ze powinien zniknać po otwarciu maski bo jest tam czujnik. Następnego dnia sprawdziłem ten czujnik jest urwany kabel i teraz pytanie czy po wymianie tego czujnika od otwarcia maski wroci wszystko do normy czy to moze byc ten czujnik w misce olejowej? Ale wtedy byly by chyba bledy jakie kolwiek na vcdsie?
Langista Opublikowano 1 Października 2022 Opublikowano 1 Października 2022 Musisz sam sprawdzić, czujnik i tak warto mieć podłączony a ten błąd może być te oznaką zużytego czujnika oleju w misce.
Fazii Opublikowano 1 Października 2022 Opublikowano 1 Października 2022 Błąd będzie w 17- instruments. Informacja na fis jest oil sensor czy oil min?
Akro97t Opublikowano 1 Października 2022 Autor Opublikowano 1 Października 2022 Bledu nie ma w 17 czysto oil min
Fazii Opublikowano 1 Października 2022 Opublikowano 1 Października 2022 Błędu nie ma bo to nie błąd. Uzupełnij olej do górnej kreski i sprawdź czy komunikat zniknie. Co do czujnika maski to otwarcie zasymulować można zwierając te dwa zerwane przewody
Akro97t Opublikowano 1 Października 2022 Autor Opublikowano 1 Października 2022 Ok zwarlem i zgaslo zobacze czy nie wroci po 100km jak to niektorym
Rekomendowane odpowiedzi