Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kluczyk nie otwiera i zamyka uruchamia alarm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie.
Problem audi 2008 rok zablokowane całkowicie pilot nie działa. Nie jestem specjalistą ale chyba problem z alarmem. Jest to małą kulka na podszybiu zamykana na kluczyk. Auto mogę otworzyć ręcznie z kluczyka ale po włożeniu kluczyka w stacyjkę i włączeniu zapłonu alarm zaczyna wyć. Na desce migną tylko 2 kontrolki reszta czarna. Stało mi się to drugi raz. Pierwszym razem odblokowałem go jakąś konfiguracja z udziałem kluczyka po znalezieniu jakiegoś postu gdzieś w internecie. Rozłączenie akumulatora powoduje włączenie alarmu. Rozwiązanie zapisałem w telefonie, który niestety przepadł. Tego posta na forum nie mogę drugi raz znaleźć. Jeśli dobrze pamiętam otwierałem auto z wciśniętym przyciskiem na pilocie ale nie wiem co dalej. Pozdrawiam.

Edytowane przez Cannibal_Crew
Opublikowano

Otwarcie drzwi wlacza podswietlenie? 

Opublikowano

Witam. Otwarcie drzwi zapala oświetlenie. Podchodzac do auta naciśnięcie guzika otwarcia z pilota włącza podświetlenie pokrętła świateł tak jakby pilot normalnie działał. Nie wiem czy to nie wina alarmu tego w podszybiu ale nie znam procedury jak go wyłączyć. Wczoraj malym  kluczykiem wylaczylem wycie tego alarmu, odzywa się tylko alarm z bagażnika.

Opublikowano

Uzupełnij profil bo nawet nie wiadomo o jakim aucie mowa.