FabianB Opublikowano 23 Listopada 2022 Opublikowano 23 Listopada 2022 Witam mam trochę podartą skórę na kierownicy oraz na gałce zmiany biegów, chcę to poprawić i kupić zestaw colourlock do regeneracji takich powierzchni, używał ktoś kiedyś tego specyfika? Druga sprawa jakie będą namiary na oznaczenie symbolu koloru tej skóry idento jak na zdjęciu - będę musiał dobrać farbę mam identyczny kolor obszyć skóry kierownicy, mieszka
majkel_majki Opublikowano 23 Listopada 2022 Opublikowano 23 Listopada 2022 Szukaj drugiej lub obszywaj swoją, używałem kiedyś i te mazidełka zaaplikowane na kierownice czy gałkę zmiany biegów trzymają chwilę i schodzą jak naskórek. Na tapicerce jeżeli jest dobrze przygotowana do zabiegu to trzyma. Jeżeli się zdecydujesz to sugeruję nie dobierać koloru z katalogu tylko wysłać swój element jako próbkę bo po latach oddziaływania słońca, brudu, potu z rąk to co teraz masz nie odpowiada już odcieniem fabryce.
I Matt I Opublikowano 23 Listopada 2022 Opublikowano 23 Listopada 2022 Aby ta farba się dobrze trzymała to po przygotowaniu powierzchni trzeba nałożyć blocker, a po malowaniu topcoat.
FabianB Opublikowano 23 Listopada 2022 Autor Opublikowano 23 Listopada 2022 6 godzin temu, I Matt I napisał(a): Aby ta farba się dobrze trzymała to po przygotowaniu powierzchni trzeba nałożyć blocker, a po malowaniu topcoat. W zestawie czy osobno te specyfiki można dokupić? Dopiero się w tym temacie rozglądam bo nigdy tego jeszcze nie robiłem..
lukeko Opublikowano 24 Listopada 2022 Opublikowano 24 Listopada 2022 Zestaw podstawowy zawiera rozpuszczalnik, farbę i impregnat Leder Versiegelung. Do zestawu najlepiej dokupić odtłuszczacz Fettabsorber. Najlepiej wysłać zdjęcia uszkodzeń do Colourlock i dobiorą odpowiednie produkty.
przem8 Opublikowano 24 Listopada 2022 Opublikowano 24 Listopada 2022 Najlepiej podjechać do dobrego sklepu detailingowego i na miejscu dobiorą farbę i cały taki zestaw wyniesie mniej jak 100zł. Dodatkowo tylko trzeba dokupić bezbarwny ( do wybory matowy, pół-mat, błyszczący, satynowy). Kupowałem 2x taki zestaw i u mnie w okolicy koszt 70zł + bezbarwny.
FabianB Opublikowano 5 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2022 Okej, a jak z trwałością Teraz tego, po takim malowaniu?
muniek32 Opublikowano 5 Grudnia 2022 Opublikowano 5 Grudnia 2022 Jak dobrze położysz to swoje wytrzyma.U kolegi trzyma się już około dwa lata i efekt ciągle jest zadowalający,
patradek Opublikowano 7 Grudnia 2022 Opublikowano 7 Grudnia 2022 Trudny jest taki detaling czy laik poradzi sobie z tym?
Rekomendowane odpowiedzi