SynDyk Opublikowano 28 Listopada 2022 Opublikowano 28 Listopada 2022 witam ostatnio pojawił mi się check engine i wyświetliły mi się tę błędy i pytanie brzmi czy ktoś miał taki problem ? i jak z tym się uporał ?
Pieterb Opublikowano 28 Listopada 2022 Opublikowano 28 Listopada 2022 (edytowane) 9 minut temu, SynDyk napisał(a): ktoś miał taki problem ? A gdzie tam, ty pierwszy masz z tym problem Nie wiesz co to misfire a co to system too lean? Ubogo i wypadanie zapłonów. Gaz masz bo może przez to? Albo trzeba szukać robiąc odpowiednie logi. Edytowane 28 Listopada 2022 przez Pieterb
I Matt I Opublikowano 28 Listopada 2022 Opublikowano 28 Listopada 2022 Wypadanie zapłonu - uszkodzone świece, cewki lub przewody.
SynDyk Opublikowano 28 Listopada 2022 Autor Opublikowano 28 Listopada 2022 1 minutę temu, Pieterb napisał(a): A gdzie tam, ty pierwszy masz z tym problem Nie wiesz co to misfire a co to system too lean? Ubogo i wypadanie zapłonów na 2 cyl. Gaz masz bo może przez to? Albo trzeba szukać robiąc odpowiednie logi. gaz mam i wiem co to znaczy tylko w tym problem że świece i cewki są dobre bo mają z 3 miesiące
Pieterb Opublikowano 28 Listopada 2022 Opublikowano 28 Listopada 2022 Teraz, I Matt I napisał(a): Wypadanie zapłonu - uszkodzone świece, cewki lub przewody. No ale też nie koniecznie, bo przez złą mieszankę też może być wypadanie zapłonów.
SynDyk Opublikowano 28 Listopada 2022 Autor Opublikowano 28 Listopada 2022 1 minutę temu, Pieterb napisał(a): No ale też nie koniecznie, bo przez złą mieszankę też może być wypadanie zapłonów. a jak mogę w łatwy i domowy sposób sprawdzić złą mieszankę
I Matt I Opublikowano 28 Listopada 2022 Opublikowano 28 Listopada 2022 2 minuty temu, Pieterb napisał(a): No ale też nie koniecznie, bo przez złą mieszankę też może być wypadanie zapłonów. Racja, nie zauważyłem w opisie auta instalacji LPG.
Pieterb Opublikowano 28 Listopada 2022 Opublikowano 28 Listopada 2022 (edytowane) Ale już masz błąd ubogiej mieszanki, to co chcesz sprawdzać? Edytowane 28 Listopada 2022 przez Pieterb
SynDyk Opublikowano 28 Listopada 2022 Autor Opublikowano 28 Listopada 2022 1 minutę temu, Pieterb napisał(a): Ale już masz błąd ubogiej mieszanki, to co chcesz szukać? sorki mój błąd jak mogę sprawdzić w łatwy i domowy sposób przez co jest uboga mieszanka pomyślałem że mogę podłączyć się pod powrót z listwy paliwowej i sprawdzić ile i w jakim czasie przeleje się paliwo prze powrót
Pieterb Opublikowano 28 Listopada 2022 Opublikowano 28 Listopada 2022 Zakręć gaz i pojeździj kilka dni na bp wcześniej kasując błędy, jeśli błędy nie będą wracać to włala, winne LPG i trzeba tam szukać. A na 90% obstawiam że tam będzie przyczyna. A jeśli nie to trzeba szukać przyczyn w bp.
SynDyk Opublikowano 28 Listopada 2022 Autor Opublikowano 28 Listopada 2022 4 minuty temu, Pieterb napisał(a): Zakręć gaz i pojeździj kilka dni na bp wcześniej kasując błędy, jeśli błędy nie będą wracać to włala, winne LPG i trzeba tam szukać. A na 90% obstawiam że tam będzie przyczyna. A jeśli nie to trzeba szukać przyczyn w bp. wydaje mi się że to nie wina gazu bo już wcześniej miałem takie błędy te błedy nie wywalają mi check engine tylko po jeździe na 4-6 tyś obrotów check engine mi mryga
Pieterb Opublikowano 28 Listopada 2022 Opublikowano 28 Listopada 2022 No to jest na forum temat gdzie opisane jest jakie grupy logować dla 1,8 turbo. I trzeba zrobić wrzucić na forum koledzy będą pomagać. Wcześniej znaczy kiedy? Co nie zmienia faktu że jeżdżenie na ubogiej mieszańce i jeszcze na gazie to nie wróżę długiej kariery temu motorowi.
SynDyk Opublikowano 28 Listopada 2022 Autor Opublikowano 28 Listopada 2022 1 minutę temu, Pieterb napisał(a): No to jest na forum temat gdzie opisane jest jakie grupy logować dla 1,8 turbo. I trzeba zrobić wrzucić na forum koledzy będą pomagać. Wcześniej znaczy kiedy? Co nie zmienia faktu że jeżdżenie na ubogiej mieszańce i jeszcze na gazie to nie wróżę długiej kariery temu motorowi. dobra dzieki za pomoc będę z nimi pisał co i jak z logami bo nie za bardzo się znam na tym
Muskel1 Opublikowano 28 Listopada 2022 Opublikowano 28 Listopada 2022 Tym co masz logów nie zrobisz bo to badziewie a nie narzędzie diagnostyczne.
SynDyk Opublikowano 28 Listopada 2022 Autor Opublikowano 28 Listopada 2022 10 minut temu, Muskel1 napisał(a): Tym co masz logów nie zrobisz bo to badziewie a nie narzędzie diagnostyczne. to się domyślam logów sam nie zrobię bo nie znam się a dwa że nie mam do tego programu. Potrzebuje osoby kto zrobi mi logi i powie mi co może być przyczyną tych błędów a resztę zrobię sobie sam
Rekomendowane odpowiedzi