Sm0ks Opublikowano 21 Grudnia 2022 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Witam mam problem z abs wymieniony został czujnik abs nie pomogło wywala taki błąd 00285 fault in circuit wiązka sprawdzona nie widać żeby była przerwana Po skasowaniu błędu znika ale zapala się po przejechaniu 500 metrów w blokach pomiarowych czujnik w ogóle nie wskazuje prędkości
Sm0ks Opublikowano 21 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2022 sprawdziłem to w kostce co idzie do czujnika nie ma prądu na włączonym zapłonie czasami pojawi sie 8v na chwile i znika
Dev Opublikowano 21 Grudnia 2022 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Odepnij wtyczkę od czujnika ABS i od bloku ABS, sprawdź czy jest przejście.
Tomnik Opublikowano 21 Grudnia 2022 Opublikowano 21 Grudnia 2022 Problem dotyczy czujnika koła osi przedniej, czy tylnej ? Doświadczyłem identycznej usterki czujnika tylnego koła. Po zamontowaniu dwóch nowych, krótki odcinek przejechany autem i błąd wracał ... Rozwiązanie - Wyda Ci się to dziwne ale... problem generuje łożysko. Czujnik zostaje uszkodzony (przytarty) i jest to widoczne na jego "pomiarowej" powierzchni plastiku, pod którym ukryty jest element "zbierający" impulsy.
Sm0ks Opublikowano 22 Grudnia 2022 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2022 problem dotyczy przedniego prawego kola właśnie czujnik który był zamontowany wcześniej był lekko przetarty
Tomnik Opublikowano 22 Grudnia 2022 Opublikowano 22 Grudnia 2022 (edytowane) Czyli masz już gotową diagnozę. Łożysko. Dziękuję (?). Edytowane 22 Grudnia 2022 przez Tomnik
Rekomendowane odpowiedzi