Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy zawieszenie komfort w Audi A4 B9 jest tak twarde?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Majstrzy,

Nabyłem z Audi Select b9-tke 2017 rocznik. Zawieszenie komfort. Wiem, różne opinie o nim są. Moje pytanie brzmi czy to prawidłowe, że przy dziurach, progach nierównościach jest ono strasznie twarde i czuć praktycznie każdą dziurę?Zastaaiwam się czy nie sprawdzać amortyzatorów:-) chociaż byłoby to dziwne bo auto  było sprawdzana przed sprzedażą  przez Audi. wymieniono elementy wahacza i tyle.Felgi normalne 17 tki.Mam gwarancje ubzepieczenową w wagasie i rękojmię.

Edytowane przez DawidAudi4

Opublikowano

Jaki masz kod wyposażenia na wlepce?

Opublikowano
  • Autor

IMG_6097.JPG

Opublikowano

1BA zawias standardowy.

Zawias komfortowy to 1BR.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

A czy czasem 1br to nie jest zawieszenie podwyższone?

Przynajmniej tak mam w b8.

1br podwyższone na gorsze drogi

1ba standardowe komfortowe

1be sportowe obniżone

1bv sportowe obniżone twardsze

Opublikowano
  • Autor

1BA to jest chyba komfortowe a 1BE standardowe

Opublikowano

1BA jest standardowym zawiasem. 1BE sportowe -20mm , 1BR komfortowe na złe drogi, 1BV sportowe s-line -30mm, 1BL aktywne

Opublikowano

Ja też mam 1ba i jest kiepskie. Moim zdaniem bardzo słabo się zachowuje za poprzecznych nierównościach i dziurach w drodze,tlucze sienjakby amortyzatory były zepsute.

Opublikowano
Teraz, jok21 napisał(a):

Ja też mam 1ba i jest kiepskie. Moim zdaniem bardzo słabo się zachowuje za poprzecznych nierównościach i dziurach w drodze,tlucze sienjakby amortyzatory były zepsute.

A czego spodziewałeś się od zwykłego/ standardowego zawieszenia?

Opublikowano

Przed b9 miałem standardowe a6c7 I była bajka ale to inny segment więc to zrozumiałe. Ale przed c7 miałem a4b8 i w niej zawieszenie pracowało fajniej pomimo większego przebiegu. Takie są moje odczucia.

Opublikowano
  • Autor

Mialem wczesnie mazde 6 gj 2013 i mimo sportowego zestrojenia nie tluklo tak na nierownosciach.inna sprawa, ze kierownica tam chodzila jak w furmance

Opublikowano

Wszystko zależy także od rozmiaru felg i opon oraz od jakości opon.

Opublikowano
  • Autor

Czy mozna poprawic to zawieszenie jakos?wymienic sprezyny np?

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Wszystko zależy także od rozmiaru felg i opon oraz od jakości opon.

Mam nowe michelin alpin 6. Tak jak pissalem to sa normalne felgi 17 tki a nie jakies 19 cali.

Opublikowano

O twardości decydują amortyzatory nie sprężyny.

Opublikowano
3 godziny temu, DawidAudi4 napisał(a):

Majstrzy,

Nabyłem z Audi Select b9-tke 2017 rocznik. Zawieszenie komfort. Wiem, różne opinie o nim są. Moje pytanie brzmi czy to prawidłowe, że przy dziurach, progach nierównościach jest ono strasznie twarde i czuć praktycznie każdą dziurę?Zastaaiwam się czy nie sprawdzać amortyzatorów:-) chociaż byłoby to dziwne bo auto  było sprawdzana przed sprzedażą  przez Audi. wymieniono elementy wahacza i tyle.Felgi normalne 17 tki.Mam gwarancje ubzepieczenową w wagasie i rękojmię.

przywykniesz

Opublikowano
  • Autor

Wracajc do watku…jesli mam wesje s-line to czy przypadkiem nie mam tez zawieszenia urwardzonego czy tylko ozdobniki i wnetrze?

Opublikowano

Ty nie masz zawieszenia s-line. Masz standardowe 1BA.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Dziwne, bo ja miałem w kilku autach 1BE i były pontony. Tam nie ma nic twardego,chyba że ju] ktoś coś zmieniał

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

@muskel miałeś może okazję porównać pracę zawieszenie 1BA vs 1BE ? Głównie interesuje mnie komfort i różnica w zachowaniu  na dziurach, wybojach….. W B9 mam 1 BE i w porównaniu do standardowego jakie miałem w B8 to niestety B9 jedzie się jak taczkami.  Zastaniam się czy to wina charakterystyki zawieszenia w B9 czy może wina 1BE.