Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 2.0 TDI BLB Swap na 1.9 TDI AWX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 5.02.2023 o 13:30, JVC87 napisał(a):

Silnik został eksmitowany, kupiony już 1.9 AVF 

Aktualizacja tematu silnik zmieniony na 1.9, AWX ze Skody Superb auto już jeździ, EDC15, Wiązka silnika tez ze skody, przerobiona pod B7 w podszybiu + musiałem dorobić wiązke do dwóch przekaźników, od pompy paliwa i od świec żarowych bo w skodzie są w innym miejscu, pedał gazu wziałem również ze skody, ale przełożyłem tylko potencjometr ze środka do pedału B7, bo ten z superba miał troche inny kształt, wąz nagrzewnicy dolny też superb, wąż od serwa też superb jak i rura z mapsensorem(reszta pasowała), dorobić też musiałem wiązke od kompresora kliamtyzacji bo został ten z B7 wraz z łapą, Soft w ECU zmieniony na AVF ze względu na wentylatory elektryczne no i immo off bo tak było szybciej, a jeżeli ktoś miałby chec ukraść takiego chrupka to immo nawet nie pomoże :D , jakby ktoś sie kiedyś podejmował takiego swapa to prościej kupić wiązke z a4 b6 awx/avf, ale na wiązce z Passata/Superb tez się da, jakby ktoś chciał rozpiskę przewodów co z czym zlutować i do czego służy dany pin to moge podesłać, pozdrawiam. 

P.S
Pod maską troche jeszcze do ogarnięcia z przewodami podciśnienia i troche kablologi do upięcia, ale ważne że silnik już na miejscu.

328074913_1564398990738714_8515279146115536948_n.jpg

Potrzebuję schematu co z czy zlutowac i rozpiskę pinów [email protected] 

Opublikowano

Nie Cię nawet nie korci żeby cokolwiek tam lutować. Tylko zaciskane złączki + termokurczliwe koszulki. Najlepiej dedykowane piny. Takie lutowanie mści się i to okrutnie.

Opublikowano

Co nie zmienia zdania ze potrzebuje schematów cały weekend spędziłem żeby cos znalezc ale jest ciężko a jak juz ktoś robil takie swapy i wie co i jak to chętnie sie dowiem bo jestem bez samochodu juz półtorej miesiąca 

Opublikowano
W dniu 20.10.2025 o 18:58, Langista napisał(a):

Nie Cię nawet nie korci żeby cokolwiek tam lutować. Tylko zaciskane złączki + termokurczliwe koszulki. Najlepiej dedykowane piny. Takie lutowanie mści się i to okrutnie.

Jak ktoś nie umie lutować to na pewno narobi sobie problemów na przyszłość.... :decayed:

Opublikowano

Ja uważam że potrafię lutować, a nie bawiłbym się z lutowaniem w tym miejscu, tylko zarobił piny, jak należy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Mam pytanko do znawców tematu. Jestem od jakiegoś już czasu po swapie silnika w b7 z BPW na AVF.  Wymieniłem jedynie słupek. Instalacja została oryginalna. Mam fizycznie i w programie usunięty filtr DPF. 

Co musiałbym zrobić żeby aktywować filtr DPF? Na pewno wałek rozrządu i pompki od BPW. Czy coś jeszcze i czy wogóle AVF będzie żyć z DPF? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym zakresie? Byłbym wdzięczny za podpowiedzi. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 5.02.2023 o 13:30, JVC87 napisał(a):

Silnik został eksmitowany, kupiony już 1.9 AVF 

Aktualizacja tematu silnik zmieniony na 1.9, AWX ze Skody Superb auto już jeździ, EDC15, Wiązka silnika tez ze skody, przerobiona pod B7 w podszybiu + musiałem dorobić wiązke do dwóch przekaźników, od pompy paliwa i od świec żarowych bo w skodzie są w innym miejscu, pedał gazu wziałem również ze skody, ale przełożyłem tylko potencjometr ze środka do pedału B7, bo ten z superba miał troche inny kształt, wąz nagrzewnicy dolny też superb, wąż od serwa też superb jak i rura z mapsensorem(reszta pasowała), dorobić też musiałem wiązke od kompresora kliamtyzacji bo został ten z B7 wraz z łapą, Soft w ECU zmieniony na AVF ze względu na wentylatory elektryczne no i immo off bo tak było szybciej, a jeżeli ktoś miałby chec ukraść takiego chrupka to immo nawet nie pomoże :D , jakby ktoś sie kiedyś podejmował takiego swapa to prościej kupić wiązke z a4 b6 awx/avf, ale na wiązce z Passata/Superb tez się da, jakby ktoś chciał rozpiskę przewodów co z czym zlutować i do czego służy dany pin to moge podesłać, pozdrawiam. 

P.S
Pod maską troche jeszcze do ogarnięcia z przewodami podciśnienia i troche kablologi do upięcia, ale ważne że silnik już na miejscu.

328074913_1564398990738714_8515279146115536948_n.jpg

Ja akurat zakupiłem silnik 1.9 avf z wiazka i sterownikiem od passata b5 wiazke sobie ogarnę ale problem mam z sterownikiem tez mam sterownik od a4 b6 1.9 awx ale z viskoza jak rozwiązać ten problem sterownika ?