Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 2.0 TDI BLB Swap na 1.9 TDI AWX

Rekomendowane odpowiedzi

Rozwiązane przez JVC87

Opublikowano
W dniu 5.02.2023 o 13:30, JVC87 napisał(a):

Silnik został eksmitowany, kupiony już 1.9 AVF 

Aktualizacja tematu silnik zmieniony na 1.9, AWX ze Skody Superb auto już jeździ, EDC15, Wiązka silnika tez ze skody, przerobiona pod B7 w podszybiu + musiałem dorobić wiązke do dwóch przekaźników, od pompy paliwa i od świec żarowych bo w skodzie są w innym miejscu, pedał gazu wziałem również ze skody, ale przełożyłem tylko potencjometr ze środka do pedału B7, bo ten z superba miał troche inny kształt, wąz nagrzewnicy dolny też superb, wąż od serwa też superb jak i rura z mapsensorem(reszta pasowała), dorobić też musiałem wiązke od kompresora kliamtyzacji bo został ten z B7 wraz z łapą, Soft w ECU zmieniony na AVF ze względu na wentylatory elektryczne no i immo off bo tak było szybciej, a jeżeli ktoś miałby chec ukraść takiego chrupka to immo nawet nie pomoże :D , jakby ktoś sie kiedyś podejmował takiego swapa to prościej kupić wiązke z a4 b6 awx/avf, ale na wiązce z Passata/Superb tez się da, jakby ktoś chciał rozpiskę przewodów co z czym zlutować i do czego służy dany pin to moge podesłać, pozdrawiam. 

P.S
Pod maską troche jeszcze do ogarnięcia z przewodami podciśnienia i troche kablologi do upięcia, ale ważne że silnik już na miejscu.

328074913_1564398990738714_8515279146115536948_n.jpg

Potrzebuję schematu co z czy zlutowac i rozpiskę pinów [email protected] 

Opublikowano

Nie Cię nawet nie korci żeby cokolwiek tam lutować. Tylko zaciskane złączki + termokurczliwe koszulki. Najlepiej dedykowane piny. Takie lutowanie mści się i to okrutnie.

Opublikowano

Co nie zmienia zdania ze potrzebuje schematów cały weekend spędziłem żeby cos znalezc ale jest ciężko a jak juz ktoś robil takie swapy i wie co i jak to chętnie sie dowiem bo jestem bez samochodu juz półtorej miesiąca 

Opublikowano
W dniu 20.10.2025 o 18:58, Langista napisał(a):

Nie Cię nawet nie korci żeby cokolwiek tam lutować. Tylko zaciskane złączki + termokurczliwe koszulki. Najlepiej dedykowane piny. Takie lutowanie mści się i to okrutnie.

Jak ktoś nie umie lutować to na pewno narobi sobie problemów na przyszłość.... :decayed:

Opublikowano

Ja uważam że potrafię lutować, a nie bawiłbym się z lutowaniem w tym miejscu, tylko zarobił piny, jak należy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Mam pytanko do znawców tematu. Jestem od jakiegoś już czasu po swapie silnika w b7 z BPW na AVF.  Wymieniłem jedynie słupek. Instalacja została oryginalna. Mam fizycznie i w programie usunięty filtr DPF. 

Co musiałbym zrobić żeby aktywować filtr DPF? Na pewno wałek rozrządu i pompki od BPW. Czy coś jeszcze i czy wogóle AVF będzie żyć z DPF? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym zakresie? Byłbym wdzięczny za podpowiedzi. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 5.02.2023 o 13:30, JVC87 napisał(a):

Silnik został eksmitowany, kupiony już 1.9 AVF 

Aktualizacja tematu silnik zmieniony na 1.9, AWX ze Skody Superb auto już jeździ, EDC15, Wiązka silnika tez ze skody, przerobiona pod B7 w podszybiu + musiałem dorobić wiązke do dwóch przekaźników, od pompy paliwa i od świec żarowych bo w skodzie są w innym miejscu, pedał gazu wziałem również ze skody, ale przełożyłem tylko potencjometr ze środka do pedału B7, bo ten z superba miał troche inny kształt, wąz nagrzewnicy dolny też superb, wąż od serwa też superb jak i rura z mapsensorem(reszta pasowała), dorobić też musiałem wiązke od kompresora kliamtyzacji bo został ten z B7 wraz z łapą, Soft w ECU zmieniony na AVF ze względu na wentylatory elektryczne no i immo off bo tak było szybciej, a jeżeli ktoś miałby chec ukraść takiego chrupka to immo nawet nie pomoże :D , jakby ktoś sie kiedyś podejmował takiego swapa to prościej kupić wiązke z a4 b6 awx/avf, ale na wiązce z Passata/Superb tez się da, jakby ktoś chciał rozpiskę przewodów co z czym zlutować i do czego służy dany pin to moge podesłać, pozdrawiam. 

P.S
Pod maską troche jeszcze do ogarnięcia z przewodami podciśnienia i troche kablologi do upięcia, ale ważne że silnik już na miejscu.

328074913_1564398990738714_8515279146115536948_n.jpg

Ja akurat zakupiłem silnik 1.9 avf z wiazka i sterownikiem od passata b5 wiazke sobie ogarnę ale problem mam z sterownikiem tez mam sterownik od a4 b6 1.9 awx ale z viskoza jak rozwiązać ten problem sterownika ?