Hermanstiv Opublikowano 7 Lutego 2023 Opublikowano 7 Lutego 2023 Witam Mianowicie mam problem tak jak w tytule światła drogowe Są to lampy xenon Z lewej strony słuchać mechanizm przełączenia 'tzw klapka' a z prawej nic. Myślałem że to sam żarnik niestety nie Czy ktoś wie czy da się to naprawić czy muszę liczyć na wymianę nowej łapmy?
Muskel1 Opublikowano 7 Lutego 2023 Opublikowano 7 Lutego 2023 (edytowane) Żarnik nie ma nic z przesłoną wspólnego. Musisz wyciągnąć obie lampy i zamienić przetwornice miejscami. Przetwornice są przymocowane u dołu lampy. Jeżeli problem powędruje na drugą stronę to przetwornica do wymiany. Jeżeli nie to albo elektromagnes przesłony albo przewody w lampie idące do przesłony. Edytowane 7 Lutego 2023 przez Muskel1
Hermanstiv Opublikowano 7 Lutego 2023 Autor Opublikowano 7 Lutego 2023 Jaworzno Śląsk/Małopolskie kto by pomógł?
Langista Opublikowano 7 Lutego 2023 Opublikowano 7 Lutego 2023 Pokaż te lampy, nie masz czasem dwóch różnych?
Hermanstiv Opublikowano 8 Lutego 2023 Autor Opublikowano 8 Lutego 2023 Jeszcze dziś panowie odkryłem, że jak są załączone światła do jazdy dziennej to da się przełączyć na światła drogowe tzw długie Tylko ze wtedy nie słychać przełączenia elektromagnesu. A światła sid przełączają
dekiel 13 Opublikowano 8 Lutego 2023 Opublikowano 8 Lutego 2023 Kompa podłącz to się szybciej dowiesz
Rekomendowane odpowiedzi