lutas Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 Kiedyś sobie w ASO rozkodowałem VIN i wg opisu wynika że moje A6 C6 ze Szwecji (z 2007 roku) posiada taki wpis wyposażenia: 144 WKI VWGROUP Pro Line for Sweden Czy ktoś ma jakąś wiedzę co to konkretnie oznacza ? Dodam że auto ma kilka ciekawych elementów wyposażenia wnętrza, takich jak sportowe fotele z wysuwanym podnóżkiem, kierownicę sportową 3-ramienną ze sterowaniem, gałkę biegów sportową. Wszystkie elementy wyposażenia zgadzają się z VINem.
Banan Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 Gdzieś się już spotkałem z tym określeniem, to wersja chyba tylko na Szwecję , przeszukaj może a6klub tam może coś znajdziesz
Tomnik Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 Proszę : [Audi A6 C6 Sedan] Oznaczenia ; co oznacza PROLINE? - Forum Audi A6 / A7 Klub Polska A6KLUB.PL Witam serdecznie. Przeglądając zdjęcia zamieszczone w ogłoszeniach zaintrygowała mnie sprawa oznaczeń (srebrnych literek) na tylnej klapie, dotyczących rodzaju Ale czy wiarygodne ? - nie wiem.
lutas Opublikowano 17 Lutego 2023 Autor Opublikowano 17 Lutego 2023 Dzięki, też mi wygląda że to jakaś limitowana wersja, bo auto ma wnętrze stylizowane na "sportowo", oprócz tego xenony plus i druk w kolorze Quartz Grey, który w C6 zbyt popularny nie jest.
Muskel1 Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 14 minut temu, lutas napisał(a): druk w kolorze Quartz Grey Jaki druk? Xenon plus czy xenon nie mają nic wspólnego z wersją wyposażenia i są dodatkowym odpłatnym wyposażeniem, które wybiera się opcjonalnie przy konfiguracji. Tak więc możesz mieć wersję s-ine i lampy na żarówkach H7
lutas Opublikowano 17 Lutego 2023 Autor Opublikowano 17 Lutego 2023 17 minut temu, Muskel1 napisał(a): Jaki druk? Druk - znaczy kolor lakieru, zgodnie z nomenklaturą w filmach Smarzowskiego, jak np. Wesele, czy Drogówka ?
Tomnik Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 (edytowane) Muskel przekomarza się z Tobą. Nie wierzę, aby znając jęz. niemiecki, nie domyślił się o czym piszesz Edytowane 17 Lutego 2023 przez Tomnik
Muskel1 Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 (edytowane) 9 minut temu, Tomnik napisał(a): Muskel przekomarza się z Tobą. Nie wierzę, aby znając jęz. niemiecki, nie domyślił się o czym piszesz Nie wpadłem na to, bo taka pisownia jest błędna Myślałem, że to słowo ma w PL jakieś inne znaczenie. Wymienionych filmów także nie znam. Edytowane 17 Lutego 2023 przez Muskel1
Tomnik Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 (edytowane) Wiedziałem, że to napiszesz A wracając do tematu - Oficjalny cennik/konfigurator nic nie wspomina o "pakiecie Pro Line". Edytowane 17 Lutego 2023 przez Tomnik
Muskel1 Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 2 minuty temu, Tomnik napisał(a): Wiedziałem, że to napiszesz Znalazłem tylko jeden artykuł opisujący wersję pro line w A6 ale dotyczy on C5. https://www.autokiste.de/psg/archiv/a.htm?id=1818#:~:text="ProLine Style" bietet Metallic-%2F,Gesamtpreis der Einzelextras 1.800 Euro).
Banan Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 (edytowane) W b5 też byly pro line style i pro line sport Z tego co @Muskel1 wrzucił to po prostu jakiś pakiet wyposażenia który był tanszy niż pojedyńcze opcje i tyle . Co do info to w oficjalnych broszurach o a6 c6 na Polskę ( bo taki tylko mam ) nic o pro line nie ma , trzeba znaleźć szwedzkie katalogi albo cenniki. W katalogu na PL jest tylko o sline i jego opcje - Edytowane 17 Lutego 2023 przez Banan
lutas Opublikowano 17 Lutego 2023 Autor Opublikowano 17 Lutego 2023 Tak to wygląda w mojej konfiguracji samochodu, ale rzeczywiście bardzo ciężko w necie coś znaleźć na ten temat.
Gollopik0211 Opublikowano 15 Października 2023 Opublikowano 15 Października 2023 (edytowane) W dniu 17.02.2023 o 12:49, lutas napisał(a): Kiedyś sobie w ASO rozkodowałem VIN i wg opisu wynika że moje A6 C6 ze Szwecji (z 2007 roku) posiada taki wpis wyposażenia: 144 WKI VWGROUP Pro Line for Sweden Czy ktoś ma jakąś wiedzę co to konkretnie oznacza ? Dodam że auto ma kilka ciekawych elementów wyposażenia wnętrza, takich jak sportowe fotele z wysuwanym podnóżkiem, kierownicę sportową 3-ramienną ze sterowaniem, gałkę biegów sportową. Wszystkie elementy wyposażenia zgadzają się z VINem. Pro skrut z ang. Product czyli Produkowane na Szwecję. 3 godziny temu, Gollopik0211 napisał(a): Jaki silnik masz? Pro skrut od Product z ang. Produkowane inaczej montowane w Szwecji akurat ty masz montaż całego wyposażenia przez VW Group w Fabryce w Szwecji . Wszystkie te dodatkowe wyposażenie masz z Homologacja i standardami Szweckimi. Sportowe siedzenia napewno masz podgrzewane no ogólnie zrobiona dla komfortu i wygody jazdy po Szwecji wzmocniona podłogę masz napewno Xenony Plus oznaczaj przy światłach mijania szerszy zasięg promienia światła i mocniejszy a przy włączeniu drogowych szerszy większy i mocniejszy lutas wiesz o czym pisze i jaka jest różnica drogowych świateł jak włączysz A wszystko oczywiście przystosowane do warunków Szweckich (więc panie kolego Muskel1 nie znasz się wogole pisząc że nie ma różnicy pomiędzy Xenon a Xenon Plus jest i to bardzo duża różnica Ostatnia pozycja pisze ewidentnie że sprzedaż tylko na rynek Szwecji. Nie wiem jak to właśnie jest bo nie ma nigdzie info ile takich modeli jak masz wyszło na Szwecję itp. Wydaje mi się jak chcesz kupić A6 w Szwecji to napewno w Salonie klientowi przedstawiają że taka wersję i wyposażenie mogą zrobi ale napewno koszt takiej A6 Pro-Line jest za***iście drogi i nie liczni właśnie taki model kupili. Jednym słowem kupiłeś wersję limit Edition a Polsce to nie mam pojęcia ile takich jest ale wszystko wskazuje na to że tylko ty masz taką wersję A6 Pro-Line więc gratulacje szczęśliwego zakupu bo napewno nie wiedziałeś że kupujesz takie Cudeńko. Rozkodowales VIN to patrz Wyposażenie : I po tym wszystko co pisze to masz w Swoim Audi po tabeli widać że 145 pozycji masz napewno nie wszystkie masz dostępne ale dużo napewno więc od pozycji 1 Google tłumacz i patrz co masz w swoim Audi A6 Pro-Line Ale jeszcze bardzo mnie interesuje jaki masz silniki w Tym Audi. Tyle odemnie Pozdro Edytowane 15 Października 2023 przez Gollopik0211
Rekomendowane odpowiedzi