Lukiii Opublikowano 4 Lipca 2023 Opublikowano 4 Lipca 2023 Witam. Mam problem ponieważ nie działa mi wspomaganie na wolnych obrotach. Wymieniłem pompę wspomagania na nową zalałem świeżym płynem i odpowietrzyłem. Było wszystko w porządku do czasu kiedy zgasiłem silnik. Chwilę postał chciałem go przestawić na podwórku odpalam i co..? Brak wspomagania. Jak dodałem gazu tak z 1200-1600obr/min wspomaganie jest. Jaki może być problem ? Pompa pracuję cichutko nie pieni się płyn. Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam
przem8 Opublikowano 5 Lipca 2023 Opublikowano 5 Lipca 2023 Przełóż ze starej pompy zaworek. Obstawiam wadliwą pompę, zwłaszcza że to jakis nędzny zamiennik.
VictorTheKing Opublikowano 5 Lipca 2023 Opublikowano 5 Lipca 2023 Bardziej niż pewne,że wina pompy. Mizernej jakości firma krzak i nic więcej
AndrzejK. Opublikowano 5 Lipca 2023 Opublikowano 5 Lipca 2023 Wymieniałem płyn w układzie wspomagania jakiś rok temu na właśnie zamiennik oryginału g 002000 czyli Febi zielony/mineralny 06162 i wszystko działa jak powinno, cicho, układ szczelny, podobnie jak wcześniej na oryginalnym płynie.... Tak, że według mnie tu nie powinno być problemu o ile cały układ (pompa, przekładnia, przewody) są w dobrej kondycji🙂
Lukiii Opublikowano 6 Lipca 2023 Autor Opublikowano 6 Lipca 2023 Dziwna sytuacja. Powróciło mi wspomaganie ale tylko gdy kręcę w prawą stronę. Jak kręcę w lewo to nie mam wspomagania... O co w tym chodzi ??
Lukiii Opublikowano 6 Lipca 2023 Autor Opublikowano 6 Lipca 2023 Jak to sprawdzić ? Żeby bezsensownie nie wymieniać maglownicy 😅
Langista Opublikowano 6 Lipca 2023 Opublikowano 6 Lipca 2023 Ni jak, zawór zwrotny w maglownicy uszkodzony.
Rekomendowane odpowiedzi