kpm9 Opublikowano 30 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 Podczas wymiany podkładek pod wtryskiwaczami zarówno na wtrysku jak i w gnieździe były opiłki (sprawdzałem magnesem). Czy jest się czym martwić czy to normalna sytuacja? Przebieg 200k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 30 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 Sprawdź na sitku pompy HD czy masz tam opiłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kpm9 Opublikowano 30 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 sprawdzałem tydzień temu i opiłków nie dostrzegłem, natomiast jest jakieś zabrudzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lolek Opublikowano 30 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 (edytowane) Chodzi o te opilki na korpusie wtryskiwacza? Jak na moje oko za duże żeby znalazły się z układu paliwowego. Gniazdo miales dosc mocno zalane olejem? Jesli tak to oring mogl byc juz nie szczelny, a to moze swiadczyc ze opilki trafily tam z olejem . Dla świętego spokoju proponowałbym wyjac filtr oleju i sprawdzic czy na nim nie ma jakis opilkow Edytowane 30 Lipca 2023 przez Lolek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kpm9 Opublikowano 31 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 Chodzi o opiłki na końcówce wtryskiwacza. Co do filtra oleju to miesiąc temu wymieniałem olej i filtr, także nie chciałbym na ten moment ruszać filtra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi