Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

RNS E, jakość muzyki....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

na stronie  jest mowa o nośniku CD.... tak zapytałem bo z drugiej strony wiadomo że te sprzęty maja swoje lata i cholera wie maja prawo napędy Cd być zużyte... i teraz pytanie czy nie działający napęd blokuje możliwość ingerencji w soft radia... Z drugiej strony natkałem się na ogłoszenie sprzedaży RNS E z niesprawnym napędem CD, jednak sprzedający dodaje że ma możliwość wgrania softu (to akurat dotyczy nawigacji która mnie w sumie nie interesuje) i radio będzie czytało mapy z sd....

W związku z tym zastanawiam się czy jest możliwość tylko poprzez Cd (sprzedawca po prostu u siebie podepnie na czas zmiany softu swój napęd) czy jest możliwość wgrywania również z karty sd...

Oczywiście nie mam zamiaru kupować tego przykładowego rns e o którym wspomniałem powyżej tylko biorę po d uwagę że laser ma prawo już nie czytać, a zmiana softu to warunek konieczny jeżeli miałbym wstawiać rns e (zwykłe, bo led trochę za duży wydatek tylko po to aby muzyki słuchać czasem)

Opublikowano

Nie wiem, ja mam rnse z 2005 roku i laser czyta mapę bez problemu. Według mnie jak radio nie było w jakimś utopcu albo nie było zalane kawą to wszystko będzie działać.

Opublikowano
10 godzin temu, sahipp napisał(a):

i teraz pytanie czy nie działający napęd blokuje możliwość ingerencji w soft radia.

Tak i nie. 

Jeżeli RNS-E ma oryginalny nie modzony soft to gdy napęd jest uszkodzony nic nie wgrasz.

Jeżeli RNS-E ma wgrany modzony soft, któy pozwala czytać mapy z karty SD, to można aktualizować z karty SD.

Oryginalnie nie modzone RNS-E nie mają możliwości czytania map z SD, gdyż oficjale softy tego nie miały.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Tak i nie. 

Jeżeli RNS-E ma oryginalny nie modzony soft to gdy napęd jest uszkodzony nic nie wgrasz.

Jeżeli RNS-E ma wgrany modzony soft, któy pozwala czytać mapy z karty SD, to można aktualizować z karty SD.

troszkę czytałem na ten temat i wiem że po dziś dzień gdy ktoś ma uszkodzone czytniki nie ma możliwości ingerencji w soft, żaden programator nie potrafi sobie poradzić z kośćmi...

...czyli jeżeli dobrze rozumiem, gdy została wcześniej odblokowana możliwość odczytu map z sd to można również instalować soft z sd... czyli dajmy na to modzone iso które robi gość z UK odblokowujące limity sd hc oraz 400utworów do 2000 mógłbym nagrać na sd w takim wariancie?

Opublikowano
  • Rozwiązanie
1 minutę temu, sahipp napisał(a):

czyli jeżeli dobrze rozumiem, gdy została wcześniej odblokowana możliwość odczytu map z sd to można również instalować soft z sd...

Tak.

Opublikowano
  • Autor
32 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Tak.

W takim razie dziękuje @Muskel1.... Chyba  rozwiązałeś mój problem i teraz wiem w jakim kierunku iść...

Nie chcę być upierdliwy ale jakbyś jeszcze się wypowiedział czyli soft stąd :

RNSE.PCBBC.CO.UK

RNS-E Custom Firmware, VIM, Digital Speedo, SD Card Maps

nagrywam normalnie kopiuj/wklej na sd czy jakimś programem trzeba np rufus (jak tworzenie botowalnego pendriva do windows) ?

Opublikowano

Wgrywasz to co dostajesz na maila. Na bank będzie też instrukcja po zakupie.

Opublikowano

Screenshot_2023-08-07-15-54-13-708_com.android.chrome.thumb.jpg.970890fff08af840da86b2cf2cd1bb70.jpg

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, Langista napisał(a):

Wgrywasz to co dostajesz na maila. Na bank będzie też instrukcja po zakupie.

nie no to to rozumiem, dosyć proste... zastanawiam się tylko jak to wygląda w przypadku gdybym chciał zastosować nośnik nie CD a zamiast niego SD.... czy trzeba użyć jakiegoś programu tak jak ma to miejsce  w przypadku tworzenia botowalnego usb z systemem tworzonego z iso....?

Opublikowano

Skoro plik do pobrania jest jako ISO, to musisz utworzyć boot na sd karcie, a zadziała tylko jak już będzie wcześniejsza wersja, która odczyta SD, a to też nie jest pewne.

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Langista napisał(a):

Skoro plik do pobrania jest jako ISO, to musisz utworzyć boot na sd karcie, a zadziała tylko jak już będzie wcześniejsza wersja, która odczyta SD, a to też nie jest pewne.

no nic wiem już na czym stoję... kusi mnie aby zaryzykować... spróbuje z tym gościem od softów pogadać, chodź mój angielski nie jest perfekcyjny... 

Dziękuje wszystkim za odzew na mój post.