Maniek79_ka Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Taka sprawa,że co drugi dzień po zgaszeniu silnika włączają się wentylatory a jak zapalony to obroty są na poziomie 1000 pokonam odcinek 10 km przy obrotach ok 3000 i problem znika i tak jest co drugi dzień.Czy to możliwe że dpf jest już tak zapchany?Panowie poradzicie coś.
RALF76 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 wygląda na wypalanie dpf i to dosyć częste, jakieś błędy są? jaki stopień zapełnienia dpf?
RALF76 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 możliwe, podpiąc pod VCDS i trzeba sprawdzić stan zapełnienia jaki przebieg?
Maniek79_ka Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Nie ma żadnych błędów.Nie wiem jak stopień zapełnienia
Tomnik Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) Oczywiście, że możliwe. Poprosimy o odpowiednie dane z VCDS (wskazane) lub aplikacji na androida VAG DPF (ewentualnie) . Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez Tomnik
Maniek79_ka Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Czyli do jakiego mechanika mam się udać?
Tomnik Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) Po to piszesz na forum, żeby zapytać : "Do jakiego mechanika mam się udać ? " ... Pokaż dane, dostaniesz odpowiedź, co jest przyczyną i jak ją wyeliminować, a następnie pojedziesz do mechanika. Jego wybór zależny będzie od przyczyny problemu. Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez Tomnik
RALF76 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 co ma możliwość podpięcia do komputera
Muskel1 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Podwyższone obroty i pracujące wentylatory po zgaszeniu silnika sugerują na rozpoczęty proces regeneracji dpf. Bez danych, o których wyżej mowa, postawienie prawidłowej diagnozy jest niemożliwe.
Rekomendowane odpowiedzi