Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Modyfikacja - chipowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystkie bolączki dotyczące mojego BFB 163 KM multitronic 2002 rok, naprawiłem na bieżąco . Wstawiłem gaz STAGa i teraz stoję na rozdrożu ....  chipowac do 190 i 275 Nm czy nie ? 

Doradzcie proszę . Jedni mówią czipuj smiało inni że korba wyjdzie bokiem ......

Opublikowano

Nie wiem jak skrzynia multritronic ... ale nic Ci bokiem nie wyjdzie. Jak masz IC , wtryski turbo pozowli to rób  śmiało 190 no i przydało by się TIP chociaż silikon i wyrzucić kata ;)

Edytowane przez Koziar993

Opublikowano
22 minuty temu, Danielos Danielos napisał(a):

Jedni mówią czipuj smiało inni że korba wyjdzie bokiem ......

Chyba ze skrzyni multi ? 3/4 1.8t na rynku po "c*pie" ale Ty nie rób :D

Jak ta skrzynia ma pożyć to trzeba bardzo bezpiecznie z niutem.

Opublikowano
  • Autor
27 minut temu, przem8 napisał(a):

A co mi da chipowanie bez niuta albo z oszcEdnym niutem ? Właśnie o odpychanie chodzi i zapas przy wyprzedzaniu .

To co jak w serii ma 225 Nm to mam zrobić 226?

??

Edytowane przez Danielos Danielos

Opublikowano
  • Autor
28 minut temu, przem8 napisał(a):

A to fakt są na rynku 3/4 po chipie ale w jakim stanie tego nikt nie wie może to już trupy

Opublikowano
  • Autor
46 minut temu, Koziar993 napisał(a):

Nie wiem jak skrzynia multritronic ... ale nic Ci bokiem nie wyjdzie. Jak masz IC , wtryski turbo pozowli to rób  śmiało 190 no i przydało by się TIP chociaż silikon i wyrzucić kata ;)

Co to TIP silikon ?

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Danielos Danielos napisał(a):

Co to TIP silikon ?

Jak kata wytnę to na przeglądzie się przypierdolą o ekologie

Opublikowano
  • Autor
32 minuty temu, przem8 napisał(a):

Mam tą , z pierwszych 01J ma wytrzymałość do 310 Nm

Podejrzewam że takie były i w dieslach i w większych pojemnościach więc jak tam wytrzymywały to jak u mnie ma nie wytrzymać przy 275 Nm ? 

Opublikowano
5 minut temu, Danielos Danielos napisał(a):

A co mi da chipowanie bez niuta albo z oszcEdnym niutem ? Właśnie o odpychanie chodzi i zapas przy wyprzedzaniu .

To co jak w serii ma 225 Nm to mam zrobić 226?

??

Ale zabawne haha. To se bylo kupić manula. 320 niuta chyba znosiły w miare te skrzynie. Do zwyklego stage1 nic nie musisz wymieniać, co najwyzej wtryskiwacze paliwa na te z bexa żeby byl zapas w paliwie.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, przem8 napisał(a):

Ale zabawne haha. To se bylo kupić manula. 320 niuta chyba znosiły w miare te skrzynie. Do zwyklego stage1 nic nie musisz wymieniać, co najwyzej wtryskiwacze paliwa na te z bexa żeby byl zapas w paliwie.

Tak racja wiem nie muszę nic zmieniać do stage 1 a wtryskiwaczy też nie bo mam już gaz parowniczek do 250 koni wtryski bodajże baracudy

Opublikowano

Po prostu jedź do ogarniętego tunera który przyrost mocy i momentu ułoży tak co by po trzech szybkich startach wszystko nadal żyło... Polecam Tune Up robiłem u nich nie raz i różnica kolosalna pomiędzy moim autem strojonym u nich, a innymi chipami z allegro rób samorobnymi przez kolegów ,,co się znają,,.... Jedyne co hmm taka plotka do mnie doszła, nie wiem czy to prawda bo ponoć trochę w piórka obrośli, ale tego nie wiem.... Generalnie Robert to facet z mega wiedzą i doświadczeniem.

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, sahipp napisał(a):

Po prostu jedź do ogarniętego tunera który przyrost mocy i momentu ułoży tak co by po trzech szybkich startach wszystko nadal żyło... Polecam Tune Up robiłem u nich nie raz i różnica kolosalna pomiędzy moim autem strojonym u nich, a innymi chipami z allegro rób samorobnymi przez kolegów ,,co się znają,,.... Jedyne co hmm taka plotka do mnie doszła, nie wiem czy to prawda bo ponoć trochę w piórka obrośli, ale tego nie wiem.... Generalnie Robert to facet z mega wiedzą i doświadczeniem.

A gdzie w jakim mieście to robią ?

Opublikowano
4 minuty temu, Danielos Danielos napisał(a):

A gdzie w jakim mieście to robią ?

Gdańsk  

WWW.TUNE-UP.PL

Jesteśmy jedną z największych polskich firm o zasięgu międzynarodowym. Na rynku działamy od 2006, od ponad dekady realizujemy do kilkuset modyfikacji rocznie.

Edytowane przez sahipp

Opublikowano
  • Autor
49 minut temu, sahipp napisał(a):

Gdańsk  

WWW.TUNE-UP.PL

Jesteśmy jedną z największych polskich firm o zasięgu międzynarodowym. Na rynku działamy od 2006, od ponad dekady realizujemy do kilkuset modyfikacji rocznie.

Ok dzieki

Opublikowano
5 godzin temu, Danielos Danielos napisał(a):

Tak racja wiem nie muszę nic zmieniać do stage 1 a wtryskiwaczy też nie bo mam już gaz parowniczek do 250 koni wtryski bodajże baracudy

Chodzi o to żeby nie pętliło na benzynie i był zapas. Co do tego mają wtryskiwacze lpg? ?‍?

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, przem8 napisał(a):

Chodzi o to żeby nie pętliło na benzynie i był zapas. Co do tego mają wtryskiwacze lpg? ?‍?

No to do tego że jeżdżę na gazie a na benzynie tylko odpalam więc jak na nowej mapie będzie zapetlał wtryski benzynowe to co to ma do rzeczy jak używa gazu i jego wtrysków a sterownik gazu naśladuje mapę benzyny ? Dobrze myślę czy nie ?

Opublikowano

Źle myślisz. Program robisz na sterowniku benzynowym i na benzynie ma być dobrze to zrobione, a potem do tego regulujesz lpg. Lpg samo się nie dostosowuje do pb tak poza tym. 

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, przem8 napisał(a):

Źle myślisz. Program robisz na sterowniku benzynowym i na benzynie ma być dobrze to zrobione, a potem do tego regulujesz lpg. Lpg samo się nie dostosowuje do pb tak poza tym. 

No to akurat wiem że mapę się robi na benzynie najpierw 

Opublikowano

I dla tego potrzebujesz większe wtryski. 

Opublikowano
9 godzin temu, Danielos Danielos napisał(a):

No to do tego że jeżdżę na gazie a na benzynie tylko odpalam więc jak na nowej mapie będzie zapetlał wtryski benzynowe to co to ma do rzeczy jak używa gazu i jego wtrysków a sterownik gazu naśladuje mapę benzyny ? Dobrze myślę czy nie ?

Naśladuje to raczej złe określenie, kolega dobrze doradza i nie upieraj się, jeśli w programie po chip czasy wtrysku wtryskiwaczy będą na granicy zapętlenia to samo może być z "barakami" i problem z ustawianiem lpg (sterownik lpg na podstawie ustawionego mnożnika i czasu wtrysku beny przelicza ile czasu ma być otwarty wtryskiwacz lpg, taka jest zależność). Niedawno @Łukasz13 robił mi program w bfb wtryski z Saab 2.3, aby lpg dało się wystroić, przy okazji wyłączona eko....