Muskel1 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września No to ze złej instrukcji korzystałeŝ wcześniej, bo w instrukcjach które podawałem, zawsze pisałem aby w sterowniku silnika zaznaczyć w bajcje 5 bit 4.
robson760 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września 6 godzin temu, Muskel1 napisał(a): No to ze złej instrukcji korzystałeŝ wcześniej, bo w instrukcjach które podawałem, zawsze pisałem aby w sterowniku silnika zaznaczyć w bajcje 5 bit 4. Już nie pamiętam dokładnie, może i tak było , ale tu poszło bez większych problemów . Dzięki za pomoc . Wiesz może w jakim sterowniku uruchomić działanie otwieranie klapy gestem nogi ? Mam założone wszystko tylko w aucie był wymieniany ten moduł w zderzaku i teraz nie działa . Zaznaczę że w tym touranie w vcds nie pojawia mi się moduł komfortu 46 , ale to chyba tak powinno być w tych nowszych autach .
Muskel1 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Touran II to platforma MQB, a nie MLBevo jak A4 B9, dlatego nie ma w niej sterownika komfortu, 46 bo funkcję tę w MQB przejmuje BCM.
MaTeo85 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września w MQB gest nogą jak dobrze pamiętam koduje się w 05 i 6D czyli klapa i kessy tak w dużym skrócie.
Muskel1 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września Jeżeli w tym aucie otwieranie gestem było już fabrycznie, to nie przestawiło się samo i nie trzeba nic kodować. Problem leży pewnie w nieodpowiednio dobranym sterowniku po podmianie (brak parametryzacji lub parameteyzacja z innego modelu).
Muskel1 Opublikowano 15 Września Opublikowano 15 Września 7 minut temu, MaTeo85 napisał(a): w MQB gest nogą jak dobrze pamiętam koduje się w 05 i 6D czyli klapa i kessy tak w dużym skrócie. Raczej w adaptacjach w 09. Trzeba szukać adaptacji Virtuell pedal.
robson760 Opublikowano 16 Września Opublikowano 16 Września 11 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Jeżeli w tym aucie otwieranie gestem było już fabrycznie, to nie przestawiło się samo i nie trzeba nic kodować. Problem leży pewnie w nieodpowiednio dobranym sterowniku po podmianie (brak parametryzacji lub parameteyzacja z innego modelu). Popatrzę , z tym otwieraniem nogą. Ważne że hak ogarnięty i wszystko działa jak trzeba . Dzięki za pomoc .
Rekomendowane odpowiedzi