Skocz do zawartości
IGNOROWANY

dziwny dzwiek z lewego koła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po wystawieniu alusów słychac dziwne skrzypienie w lewym kole ale wczesniej na zimówkach nie było zadnego problemu ??? Czy to jakas powazna usterka i jak to wyeliminowac bo strasznie skrzypi przy skrecaniu w miejscu i przymałych predkosciach.

Opublikowano

Skrzypi czy "terkocze" :question: U mnie przy ruszaniu ze skręconymi kołami taki dziwny dźwięk się wydobywał i okazało się że to przegub był winny... Ale tutaj to nie wiem, z esztą zawieszenie a4 to temat rzeka :wink:

Opublikowano

Jak skrzypi to moga byc te gumowe tulejki w wahaczach :wink: Czesto tak sie dzieje np po myciu, gdy syf sie tam dostanie, najlepiej strzykawką WD-40, powinno pomoc - jesli to to, sprawdz, np gdy auto stoi naciskaj przod i czy tez bedzie skrzypiec :wink:

Opublikowano

znajomy mi jeden powiedział ze to moze byc jakas guma ze jak deszcz popada to przestanie skrzypiec

[ Dodano: 06-04-2007, 12:27 ]

problem rozwiazany zakupiłem strzykaeke z igła dla byka zaczerpnełem oleju i wstrzyknełem w sforzen i przestało skrzypiec.

Opublikowano

Jak to skrzypienie w przednim kole takie coś takiego jak guma to są to wahacze!!Miałem podobnie... Zwłaszcza przy hamowaniu przy małych prędkościach!!

Opublikowano

Poproś kogoś do pomocy by namierzyć skad skrzpi