Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Quattro a ośka różnice w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema grupowicze, szybkie pytanko. Czy jest duża rozbieżność cenowa w częściach do ośki i do quattro, i jakie części z ośki nie będą pasowały do quattro ? Chciałbym żeby ktoś bardziej zgłębił wątek bo jestem świeży w temacie jeśli o to chodzi. Z góry dzieki

Opublikowano

bierz z Q i nie pytaj

Opublikowano

Do quattro masz inny filtr paliwa (ale są oczywiście wyjątki gdzie jest taki jak w ośce). Sanki oczywiście inne są, poza tym wszystko pasuje.

Opublikowano

W quattro jest inny:  wydech, kolanko wydechu,linki hamulca ,pompa abs ,zbiornik paliwa,osłony termiczne  i to co kolega napisał powyżej .Ale do Fwd Quattro można dołożyć ?

Opublikowano
  • Autor

A odnośnie awaryjności zdarzyło się komuś że napęd padł bo stoję przed wyborem ośki a 4x4 a trochę obawiam się wyższych cen za części do quattro

Opublikowano

Jakich wyższych cen? O czym kolego piszesz?

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

Z wieloma ludźmi gadałem i wiele razy słyszałem opinie że części do quattro są droższe niż do ośki, stąd taki komentarz. Może się mylę ale jak mówiłem w tym temacie jestem laikiem.

Opublikowano

Bzdury.

Opublikowano

@Mat77Kupuj Quattro będziesz zadowolony .Ci co kupili FWD, w brodę sobie pewnie pluli i  potem quattro zakładają ,lub szukają  gratów i będą  zakładać?

Opublikowano
W dniu 30.09.2023 o 20:20, Mat77 napisał(a):

Z wieloma ludźmi gadałem i wiele razy słyszałem opinie że części do quattro są droższe niż do ośki, stąd taki komentarz. Może się mylę ale jak mówiłem w tym temacie jestem laikiem.

Quattro zawsze przeszkadza tylko tym którzy go nigdy nie mieli, a Ci co mieli to już nie chcą innego jak 4x4.

Pisałem Ci już w pierwszym moim poście, bierz z Q, nic innego.

Opublikowano
W dniu 30.09.2023 o 08:57, A4b6quattro napisał(a):

W quattro jest inny:  wydech, kolanko wydechu,linki hamulca ,pompa abs ,zbiornik paliwa,osłony termiczne  i to co kolega napisał powyżej .Ale do Fwd Quattro można dołożyć ?

Zgadza się, jednak ja wypisałem jedynie to, co się kupuje w trakcie eksploatacji, reszta go nie powinna interesować.