steff.k Opublikowano 23 Października 2023 Opublikowano 23 Października 2023 Panowie pojawił się problem z kamerą cofania - obraz jest, ale jest mega ciemny, ledwo coś widać. VCDS błędów żadnych nie zgłasza, linie się wyświetlają i reagują na kręcenie kierownicą, czujniki parkowania działają jak należy. Najprawdopodobniej pojawił się gdzieś problem z przewodem sygnałowym. Od czego zacząć poszukiwania? Od okolic zawiasów klapy? Ostatnio rozbierałem tunel środkowy i może tam coś rozpiąłem, ale tamtędy chyba oryginalna wiązka nie idzie? Kamerka cofania fabryczna,.
Muskel1 Opublikowano 23 Października 2023 Opublikowano 23 Października 2023 Może pękł przewód między klapą a dachem.
steff.k Opublikowano 9 Listopada 2023 Autor Opublikowano 9 Listopada 2023 Przewody przeglądałem i uszkodzeń nie było widać. Muszę ją podpiąć na krótko do MMI. Zamówiłem też drugą kamerkę i mam pytanie. Czy inną kamerka po podłączeniu do MMI pokaże jakiś obraz, czy trzeba ją kodować żeby cokolwiek pokazała?
Muskel1 Opublikowano 9 Listopada 2023 Opublikowano 9 Listopada 2023 1 minutę temu, steff.k napisał(a): Czy inną kamerka po podłączeniu do MMI pokaże jakiś obraz, czy trzeba ją kodować żeby cokolwiek pokazała? W sterowniku kamery 6C musisz poprawnie zakodować.
shaqal Opublikowano 23 Listopada 2023 Opublikowano 23 Listopada 2023 Problem po stronie wiązki kamery.
steff.k Opublikowano 24 Listopada 2023 Autor Opublikowano 24 Listopada 2023 9 godzin temu, shaqal napisał(a): Problem po stronie wiązki kamery. Raczej tak, ponieważ jak wczoraj podłączyłem nową kamerę i obraz jest niestety taki sam. Musze szukać dalej.
shaqal Opublikowano 24 Listopada 2023 Opublikowano 24 Listopada 2023 Naprawa takiej usterki nie powinna zająć dłużej niż 30-60minut, zapraszamy
steff.k Opublikowano 26 Listopada 2023 Autor Opublikowano 26 Listopada 2023 W dniu 24.11.2023 o 20:07, shaqal napisał(a): Naprawa takiej usterki nie powinna zająć dłużej niż 30-60minut, zapraszamy Naprawa może i szybka, gorzej z dojazdem ;-). Na razie będę walczył na własną rękę.
Rekomendowane odpowiedzi