Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Obniżone zawieszenie a badanie techniczne - przegląd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Czy któryś z forumowiczów mógłby podzielić się "doświadczeniami" zdobytymi podczas badania technicznego samochodu z obniżonym zawieszeniem?

Chodzi mi o to jak trudny jest przejazd przez rolki testujące sprawność hamulców autem niższym o 35, 40, 60mm? :naughty:

O ile w ogóle jest możliwy :gwizdanie:

Opublikowano

na niektórych stacjach nie da się wjechać jak masz za bardzo obniżone i odsyłają cie z kwitkiem. Brat miał problemy przy przodzie -60mm poprostu się nie dało wjechać na jednej ze stacji.

Opublikowano

na niektórych stacjach nie da się wjechać...

to znaczy, że są różne?

odsyłają cie z kwitkiem.

co masz na myśli? - "prosze zmienic zawieszenie na seryjne i wtedy wrócić" ?

Opublikowano

to znaczy, że są różne?

odsyłają cie z kwitkiem.

albo podnosisz auto albo szukasz stacji kontroli na którą możesz wjechać

ja tak miałem ale moje mk2 za wysoko od ziemi nie stoi :evil:

b6cdb26fc0ffe982m.jpg

Opublikowano

zawieszenie ma być sprawne i musi spełniać pewne normy, nikogo nie obchodzi jak nisko jest nad ziemią.

Nie miałem problemu z wjechaniem (-60) na badanie oraz nikt nie robił problemu, po prostu było sprawne :)

Opublikowano

Witam, niedawno chciałem wjechać na SKP w innym celu niż przegląd. Jak zobaczyłem rolki to odpuściłem, bo bym sobie ładnie miskę olejową załatwił... Jeszcze nie wiem co zrobię jak przyjdzie mi robić przegląd z hamulców. Zabiorę diagnostę na próbę hamowania poza SKP :decayed::naughty:

Opublikowano

zawieszenie ma być sprawne i musi spełniać pewne normy, nikogo nie obchodzi jak nisko jest nad ziemią.

Nie miałem problemu z wjechaniem (-60) na badanie oraz nikt nie robił problemu, po prostu było sprawne :)

ja jak kolega niemam problemu przy -60 na stacji, miski napewno nie urwe bo srodkiem leci kanal,a hamulce sprawdzaja na plycie plaskiej takze jest luz

Opublikowano

chyba co niektórzy mnie źle zrozumieli. Nie chodzi o to że stacja nie chce zrobić badania bo zawieszenie obniżone tylko o to że się fizycznie nie da wjechać na przyrządy bo auto za niskie - jak często się takie stacje trafiają to nie wiem bo ja jeżdżę na seryjnym.

odsyłają cie z kwitkiem.

litości, nie wiesz co znaczy "odesłać z kwitkiem" - my Panu nie zrobimy bo się u nas nie da niech Pan jedzie gdzie indziej

Opublikowano

to znaczy, że są różne?

chodzi o konstrukcje rolek do pomiaru skutecznosci hamulcow. jedne sa takie ze trzeba dosc gleboko wjechac kolami i wtedy mozesz uderzyc podwoziem o ranty biegnace wzdluz kanalu badz o sama obudowe rolek.

inne rolki sa montowane wyzej przez co auto musi na nie wjechac (a nie wpasc) wtedy ryzyko przytarcia jest mniejsze... tak czy siak trzeba uwazac i wziasc pod uwage ze podczas hamowania przod auta "siada" a w koncowym efekcie pomiaru zostaje "wypchniety" w tyl...

Opublikowano

litości, nie wiesz co znaczy "odesłać z kwitkiem"

jeszcze mi sie nie zdażyło... ja groźnie wyglądam :tongue4:

Czyli generalnie najlepiej poszukać Stacji z rolkami na które sie wjeżdża a nie z tymi w które sie wpada :przebiegly:[br]Dopisany: 04 Maj 2009, 19:41_________________________________________________P.S.

b6cdb26fc0ffe982m.jpg

Stary powiem Ci normalnie rzeźnia :kox:

Zapodaj fotkę całego autka :cool1: