Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak prądu w A4 B8. Auto zamknięte i brak możliwości otwarcia z kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem, ze padl prad w audi, nie koge dostac sie z zewnatrz do srodka by podlaczyc kablem. Nie wiem co moge zrobic, slusarze wolaja po 500zl, chce twgonuniknac. Jakies sposoby na awaryjne otwarcie lub podlaczenie pradu?

Opublikowano

Od spodu, podnieś auto z przodu, zdemontuj dolną osłonę  komory silnika i podaj napięcie na rozrusznik lub alternator.

Opublikowano
  • Autor

Czy jezeli auto mam na parkingu pod domem dam rade to zrobic. Czy laweta i na warsztacie?

Opublikowano
4 minut temu, Pavel707 napisał(a):

Czy jezeli auto mam na parkingu pod domem dam rade to zrobic. Czy laweta i na warsztacie?

proś mechanika albo może jacyś mobilni podjadą jak są, to nie jest duży problem tak jak napisał pod blokiem też da radę tr @Muskel1

Opublikowano
  • Autor

No dobra, dzieki. Sprobuje kogos znalezc. Sytuacja z glupoty, a problem mega. Slusarze odmawiaja checi pomocy lub wolaja 500zl z brakiem obietnicy sukcesu lub wywalaniem zamka

Opublikowano
  • Autor

Witam. Podlaczylem prad pod pokrywa silnika, i jest, ale niestety pojawil.sie nowy problem,  ze mimo pradu nie moge otworzyc auta. Po przekreceniu klucza mechanicznego zapalily sie kontrolki na desce i to wszystko. Wyciagalem baterie i wkladalem, zadna mozliwosc nic nie daje, co robic?

Opublikowano

Wsadź kluczyk do zamka, przekręć w l lewo (otwórz) i naciśnij na pilocie przycisk otwarcia. Jeżeli to nie pomoże to musisz przez dłuższy czas mieć z przodu w komorze silnika podłączone napięcie aby trochę podładować aku. Wygląda bowiem na to, że aku masz kompletnie rozładowane.

Jakie źródło napięcia podałeś z przodu? Prostownik? Czy kable do rozruchu z innego auta?

Opublikowano
  • Autor

Ladowane bylo okolo pol godziny z kabli z rozruchu innego auta. W zadnym wypadku klucz nie reagowal. Teraz juz nie mam mozliwosci podpiecia, bo byl to serwis mobilnego mechanika. Totalna lipa, nie wiadomo jak to ugryzc...

Opublikowano

Próbowałeś otworzyć tylko bagażnik?

Opublikowano
  • Autor

Tak. Nic nie idzie. Na desce swieca jedynie kontrolki,  wiec pewnie niedlugo aku siadzie znow

Opublikowano

Aku już masz rozładowane.

Opublikowano
  • Autor

Czyli rozumiem nic juz nie zrobie? Jedyna opcja laweta i warsztat tak?

Opublikowano

To ostateczność. Spróbuj kilka godz podładować.

Opublikowano
  • Autor

Nie mam juz takiej mozliwosci, mechanik wzial 200zl,.podloadowal ile podladowal,.probowal pomoc,i pojechal, a ja nie mam mozliwosci wejscia pod auto, nie mam sprzetu ni nic.

Opublikowano

A w limuzynie nie da się odblokować zamka od strony bagażnika ? 

Opublikowano

Jak znasz kogoś z powerbankiem do rozruchu w przypadku padniętego Aku to tym się uratuj. Miałem raz tak z padniętym Aku że żadna kontrolka się nie świeciła a za pomocą powerbanku odpaliłem.

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, waltz napisał(a):

A w limuzynie nie da się odblokować zamka od strony bagażnika ? 

Nie wiem prawde mowiac, nigdzie nie znalazlem informacji o tym

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, Langista napisał(a):

Jak znasz kogoś z powerbankiem do rozruchu w przypadku padniętego Aku to tym się uratuj. Miałem raz tak z padniętym Aku że żadna kontrolka się nie świeciła a za pomocą powerbanku odpaliłem.

Problem w tym, ze najpierw trzeba dostac sie do auta...

Opublikowano

To wcześniej pisałeś, że przekrecałeś kluczyk w stacyjce..

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Langista napisał(a):

To wcześniej pisałeś, że przekrecałeś kluczyk w stacyjce..

Nie nie. Ani razu nie dostalem sie do auta. Mechanicznym krecilem zewnatrz jedynie