Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Montaż kamery cofania w A4 B9 sedan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Muskel1

ponownie Dzięki za wszystko...

zakodowałem wg. Twoich wskazań i wszystko gut...

ps.

ten zestaw który otrzytmałem z Ali trzeba przyznać, że jak najbardziej Ok...

klamka z kamerą oryginał (używany, ale oryginał z 2023r) lepiej bym sobie nie mógł wymyślić...

wiązaka też niczego sobie (oprócz pinu pod bezpiecznik, za duży) ale wtyczki, przewody, długości

poszczególnych kabli jak najbardziej ok... no i co najważniejsze Działa... z Twoją pomocą oczywiście...

Dzięki za Wszystko

i Miłego...:hi:

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 9.12.2023 o 23:34, Muskel1 napisał(a):

Moduł do zwykłej kamery wstecznej jest już w klamce. Tylko kamera wsteczna wchodząca w zestaw kamer 360° wymaga osobnego modułu dla tych kamer.

OT - nie mogę odszukać / nie zapisałem sobie Twojego posta o montażu rejestratora jazdy od MajFrendów w lusterku czy mogę prosić o nakierowanie mnie na niego?

Opublikowano

Tutaj jest filmek z montażu od Chińczyka.

tutaj wstawiałem filmiki.

Opublikowano
12 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Tutaj jest filmek z montażu od Chińczyka.

tutaj wstawiałem filmiki.

Nie wiem jak to robisz, w takim tempie odpowiedzi i zawsze merytorycznie bez względu na tematyką i do tego bezinteresownie. 

Opublikowano

Witam panowie. Mój samochód to AUDI A4 B9 2018r.

Mam mały problem z zakodowaniem kamery. Kupiłem u chińczyka kamerę Sinosmart plug&play. Miała działać niby bez kodowania.

Obraz z kamery wyświetla się tylko przez 5 sekund tylko jak zrobię restart radia lub po uspaniu sterowników.

Zrobiłem kodowanie za pomocą obdeleven czyli w sterowniku 09 długie kodowanie zaznaczyłem  camera variant_rvc, installed. I w sterowniku 5f adaptację 

Car_Funktion_List_BAP_Gen2_VPS set the new value activated and press Do it!

Car_Funktion_List_BAP_Gen2_VPS_msg_bus set the new value Terminal 15 and press Do it!.

W czym może być problem ?

Screenshot_20240702_115201_AliExpress.jpg

Opublikowano

Skoro ma działać bez kodowania to niepotrzebnie zmieniałeś kodowania i adaptacje.

Opublikowano
58 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Skoro ma działać bez kodowania to niepotrzebnie zmieniałeś kodowania i adaptacje.

Bez kodowania w ogóle nie wyświetlał się obraz:(

Opublikowano

Więc źle coś podłâczone albo kupiłeś bubla.

Opublikowano
28 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Więc źle coś podłâczone albo kupiłeś bubla.

Podłączenie jest plug&play jeden kabel i nic wiecej:(

Opublikowano

Wiec pisz do sprzedawcy.

Opublikowano

Cześć,

Chciałbym dołożyć kamerę cofania do a4 b9 avant 2017.

Jako że mam VCDSa klona, to chciałbym to zrobić samodzielnie. Nastawiałem się na zakup kamery z Ali, ale pojawiła się możliwość zakupu kamery ori za 250 zł. Ustaliłem że brakuje mi jeszcze wiązki, którą można kupić za 200 zł, ale zastanawia mnie jeszcze czy nie potrzeba jakiegoś modułu...

Obecnie na wyposażeniu mam MMI 8.3 cała czyli mib2, i parktronik wyłącznie tył. Czy klamka z kamerą i wiązka wystarczą w moim przypadku?

Opublikowano

Są 2 różne kamery. Jedna jest zwykłą kamerą cofania, a druga jest kamerą cofania należącą do zestawu kamer 360°. Optycznie wyglądają identycznie, różnią się tylko numerem częśći.

Nie kup przypadkiem tej drugiej bo nie będzie działała.

Opublikowano

@Muskel1Dzięki za poradę, - wyjaśnie to

A czy kamera wersja podstawowa + wiązka wystarczy w moim przypadku?

Opublikowano

Do działania kamery wystarczą ale żeby wszystko było jak w oryginale, brakuje spryskiwacza i trójnika do spryskiwacza kamery. Oryginalnie w Avancie kamera posiada dyszę spryskiwacza do czyszczenia kamery.

Opublikowano

Musisz też zwrócić uwagę na to, aby nie kupić kamery do sedana, bo nie ma ona dyszy.