eta2700 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Tak, sprawdzałem na początku miernikiem, a później dla pewności wyjmowałem żeby sprawdzić organoleptycznie. Zdemontowałem też boczek drzwiowy, żeby sprawdzić czy wszystko zostało podłączone ponieważ był on demontowany przez lakiernika do cieniowania drzwi. Po wykonaniu auto-scanu widzę, że jest błąd związany z przerwą obwodu też będę musiał tą sprawdzić.
Muskel1 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Czy wymieniałeś panel klimatyzacji lub grzebałeś coś w nastawach podstawowych sterownika klimatyzacji?
eta2700 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Nie wymieniałem panelu klimatyzacji i nie robiłem żadnych nastaw podstawowych. Jedyną rzeczą jaką wymieniłem była dmuchawa wentylatora (kupiłem dokładnie o tych numerach i rewizji)
Muskel1 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Chodzi o ten błąd zapisany w sterowniku klimatyzacji. 1048576 - Pierwsze uruchomienie sprężarki klimatyzacji B109E 13 [00001001] - Przerwa w obwodzi
eta2700 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu tak, muszę sprawdzić wtyczkę dochodzącą do sprężarki klimatyzacji.
Muskel1 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Musisz w nastawach podstawowych, na pracującym silniku przeprowadzić pierwsze uruchomienie sprężarki klimatyzacji. Trwa to ok 2 min. Po tym powinno dać się ten błąd wykasować. Masz też dużo zapisanych błędów odnośnie komunikacji. Są one ciężkie do zdiagnozowania. Możliwe, że mają one związek z dmuchawą, gdyż sterowana jest ona po LIN-BUS.
Muskel1 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Błąd 459782 - Lokalna magistrala danych 2 U10C7 00 [00001001] - brak komunikacji Lokalna magistrala danych to LIN-BUS, więc tu musisz szukać przyczyny niefunkcjonowania dmuchawy. Najprawdopodobniej wiązka/wtyczka uszkodzona. Tak jak pisałem dmuchawa jest urządzeniem slave i sterowana jest poprzez LIN-BUS ze sterownika, który jest master.
eta2700 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Będę szukał. Mam nadzieję, że uda mi się odnaleźć przyczynę tego. Dziękuję za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi