Opublikowano 17 Stycznia 20242 l 51 minut temu, Muskel1 napisał(a): Zapłon możesz wyłączyć. Aktualizacja trwa jakieś 20 min. Aktualizował się około godziny , ale wszystko poszło sprawnie, dziwne że mimo tego że auto jest cały czas online , mapy trzeba aktualizować z pendrive.
Opublikowano 17 Stycznia 20242 l Trzeba mieć wykupione aktywne licencje, ale pisałeś że masz. Może gdzieś w ustawieniach masz wyłączone.
Opublikowano 17 Stycznia 20242 l 18 minut temu, Muskel1 napisał(a): Trzeba mieć wykupione aktywne licencje, ale pisałeś że masz. Może gdzieś w ustawieniach masz wyłączone. Licencje ważne do 01.2025, muszę pogrzebać w mmi , może tak jak piszesz jest coś wyłączone .
Opublikowano 21 Lutego 20242 l Cześć. Niestety mam mały problem z wgraniem nowej mapy na rok 2024. Ściągałem już kilkukrotnie mapę z forum oraz innych źródeł. Dzisiaj zakupiłem nową kartę 64 gb. Był zrobiony format na FAT 32 za pośrednictwem aplikacji FORMAT 32. Z rozpakowanego folderu przerzucam 2x foldery oraz 1x plik. Mimo kilkukrotnych prób, efekt dalej negatywny. Dodam, że poi wgrały się bezproblemowo. Jednostka jest spatchowana. Po wrzuceniu karty do jednostki (slot 1 oraz slot 2), znajduje aktualizację. Wywołuję ją, pokazuje się komunikat z 0%. Po chwili wyskakuje błąd (patrz foto). Pytanko, co może być przyczyną ? Dodam, że sloty są na 100% sprawne, ponieważ inne pliki jednostka czyta bezproblemowo.
Opublikowano 21 Lutego 20242 l Spróbuj przez USB. Jakim systemem operacyjnym i jakim programem rozpakowujesz ściągnięte archiwum? Edytowane 21 Lutego 20242 l przez Muskel1
Opublikowano 21 Lutego 20242 l 3 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Spróbuj przez USB. Jakim systemem operacyjnym i jakim programem rozpakowujesz ściągnięte archiwum? Próbowałem USB. USB nie widzi. WinRAR oraz 7zip.
Opublikowano 21 Lutego 20242 l 23 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Na Windows? Tak, Windows 10 64 Bit
Opublikowano 21 Lutego 20242 l 23 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Na Windows? Nie wiem czy to coś da. Czy to możliwe, żeby jednostka nie miała miejsca na dysku? Może usunąć vcds stare mapy i spróbować wrzucić nowe?
Opublikowano 21 Lutego 20242 l Nie trzeba usuwać. Mapy w czasie instalacji są automatycznie nadpisane.
Opublikowano 24 Lutego 20242 l W dniu 21.02.2024 o 23:11, Muskel1 napisał(a): Nie trzeba usuwać. Mapy w czasie instalacji są automatycznie nadpisane. To co może być przyczyną ? Próbowałem również instalację przez red menu. Dalej to samo ?
Opublikowano 25 Lutego 20242 l 8 godzin temu, Heli. napisał(a): Próbowałem również instalację przez red menu. Dalej to samo Nie da się tak zainstalować map. Red menu jest tylko do aktualizacji oprogramowania.
Opublikowano 25 Lutego 20242 l W dniu 21.02.2024 o 23:04, Heli. napisał(a): Może usunąć vcds stare mapy i spróbować wrzucić nowe? W ostateczności będzie chyba trzeba tak zrobić. Wchodzisz w 5F, wybierasz nastawy podstawowe, wybierasz formatowanie partycji pamięci wewnętrznej, następnie wybierasz kasowanie bazy danych nawigacji.
Opublikowano 25 Lutego 20242 l uszkodzony eeprom (auto po konwersji z usa? ) sprwadź przez czerwone menu też można aczkolwiek format nav lub naprawa eepromu wchodzi w gre
Opublikowano 25 Lutego 20242 l 14 godzin temu, Deniro napisał(a): uszkodzony eeprom (auto po konwersji z usa? ) sprwadź przez czerwone menu też można aczkolwiek format nav lub naprawa eepromu wchodzi w gre Tak, konwersja. Jeżeli uwalony EPROM, można to samemu ogarnąć? Pozdrawiam
Opublikowano 29 Lutego 20242 l W dniu 26.02.2024 o 07:31, Deniro napisał(a): nie wydaje mie sie Panowie, czy jesteście w stanie wyjaśnić mi w jaki sposób mogę wykonać format nawigacji za pomocą vcds?
Opublikowano 1 Marca 20242 l W dniu 29.02.2024 o 19:47, Muskel1 napisał(a): Napisałem Ci u góry. Dziękuję. Zadziałało. Format pamięci podręcznej i ruszyło. Jestem ciekaw dlaczego tak było ?