Patrox Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 W związku z tym że u mnie modyfikacji nie koniec chciałbym zaprezentować wydech do Mojego czarnego padła. Bardzo chciałem miec wydech na wzór S4 i chyba mi się udało. Wydech jest od samego turbo 3 cale czyli 76,1mm do rozwidlenia w litere V gdzie potem jest już 2,5 cala 63,1mm. Zostały wywalone wszystkie srodkowe tłumiki oraz katalizator. W tym momencie jest tłumik tylko na dwóch przelotowych wydechach koncówych. Efekt, nie da się tego opisać, dzwięk jest po prostu piękny. Do 3 tyś nie jest zbyt głośno a po przekroczeniu jakby odrzutowiec startował. Najwazniejsze że nie jest męczący w trasie i zbyt głośny, a kiedy trzeba zawarczy odpowiednio. Lepsze zdjęcia zrobię jak bedę miał czas.
GRazny Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 ładnie ale przyznasz że przydałaby się fotka z tyłu
Kocky Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 Dokładnie... zabrakło chyba najważniejszego zdjęcia :gwizdanie:
Patrox Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Opublikowano 5 Maja 2009 Fotka będzie jak ją zrobię, te zostały przypadkowo zrobione przez znajomych.
Flyer Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 Teraz wyglada jak nieudana podrobka S4 od strony estetyki niestety. Koncowki wydechow sa dziwnie osadzone - prawie stykaja sie ze zderzakiem... brzydko to wyglada.
GRazny Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 wydech na wzór S4 nie napisał że identyczny... może chciał poprawić oryginał...
Tytus Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 ładnie, ja bym je troche schował w zderzak [tak jak jest w S4 ]
Flyer Opublikowano 6 Maja 2009 Opublikowano 6 Maja 2009 ładnie, ja bym je troche schował w zderzak [tak jak jest w S4 ] No wlasnie
Patrox Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Opublikowano 6 Maja 2009 Dziś zrobiłem na szybko zdjęcia od tyłu. Moje autko to nie jest S4 tylko 2,0 tdi 16V. Oryginalnie miał wydech po jednej stronie. Zależało mi na przepustowości wydechu dlatego nie kupiłem ori S4( S4 ma średnice 58mm.) I koncówki oryginalne są mniejszej srednicy zaraz za wylotem. Efekt jak na custom może być.
Tytus Opublikowano 6 Maja 2009 Opublikowano 6 Maja 2009 Teraz wygląda lepiej Nagraj filmik jak mruczy :gwizdanie:
fantastic Opublikowano 6 Maja 2009 Opublikowano 6 Maja 2009 Teraz wygląda lepiej Nagraj filmik jak mruczy :gwizdanie: jestem za i wrzuć na youtube
Patrox Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Opublikowano 6 Maja 2009 Dzięki za miłe słowa, pracy przy tym wydechu było sporo. Eltec i Mg motorsport powiedzieli 3600 więc samemu trzeba było zakasać rękawy, 3 dni w Dynosofcie i gotowe. W planach są kolejne modyfikacje więc niedługo nagram podczas hamowania. Kolejna rzecz która mnie cieszy to to że dymi równo z dwóch rur na raz.
ArkadiuS Opublikowano 7 Maja 2009 Opublikowano 7 Maja 2009 Ja to się muszę przejechać na groblę i zobaczyć na żywo :gwizdanie:
siemian Opublikowano 10 Maja 2009 Opublikowano 10 Maja 2009 kurcze coś mi nie pasuje w tym wydechu... Jakoś, jak dla mnie, niezbyt dobrze komponuje się z dokładką zderzaka... Ale respect za ogrom pracy. Pozdrawiam serdecznie
Patrox Opublikowano 11 Maja 2009 Autor Opublikowano 11 Maja 2009 Uwierzcie mi że zdjęcie czasem nie odda efektu końcowego. Długo szukałem koncówek wydechu przypominającego S4 o zwiększonej średnicy i to był jedyny słuszny wybór.
KERCZI Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 ale nie sluchaj Ich wydech jest super...dokladeczka jedynie w kolor ale mysle ze to kwestia czasu
Rekomendowane odpowiedzi