Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Głośne łupnięcie przy zadławieniu silnika podczas ruszania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie,

Dałem mojej żonie samochód no i w trakcie ruszania zadławiła silnik. Robiła już to kila razy ale zawsze odbywało się to cicho. Tym razem jednak odbyło się to przy dość głośnym łupnięciu. Takie walnięcie i samochód zatrzymał się jak wryty, średnio przyjemne uczucie.

Wygoniłem żonę sprzed kierownicy, odpaliłem samochód i wszystko wydaje się ok, jechał bez zarzutu. Silnik ładnie pracował, spalanie bez zmian brak zauważalnych wycieków na szybko.

Doradźcie proszę czym grozi takie zadławianie silnika?

Pozdrawiam

Sławek

Opublikowano

Podłaczam się pod temat. Też mi tak łupnęło jak zadławiłem silnik i aż mi serce stanęło w gardle. Od tamtej pory nic niepokojącego się nie działo ani nie dzieje. Także wg mnie jest to niegroźne ( przynajmniej jak trafia sie to nieczęsto).

Opublikowano

Widocznie ten typ tak ma. Mi to się też ze dwa razy zdarzyło i zawsze z głośnym stukiem ale nic sie nie dzieje samochód jeździ.

Opublikowano

W takim razie mniej się martwię, ale tak czy siak wydaje mi się że nie jest to zdrowe dla rozrządu i trzeba tego unikać.

Opublikowano

łupie dwumas.....ale to nie znaczy,że jest zły .Po prostu w tym momencie tak go słychać podczas exstemalnego przeciązenia :wink4: