krokodylak Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 Witam Panowie, Dałem mojej żonie samochód no i w trakcie ruszania zadławiła silnik. Robiła już to kila razy ale zawsze odbywało się to cicho. Tym razem jednak odbyło się to przy dość głośnym łupnięciu. Takie walnięcie i samochód zatrzymał się jak wryty, średnio przyjemne uczucie. Wygoniłem żonę sprzed kierownicy, odpaliłem samochód i wszystko wydaje się ok, jechał bez zarzutu. Silnik ładnie pracował, spalanie bez zmian brak zauważalnych wycieków na szybko. Doradźcie proszę czym grozi takie zadławianie silnika? Pozdrawiam Sławek
studziany Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 Podłaczam się pod temat. Też mi tak łupnęło jak zadławiłem silnik i aż mi serce stanęło w gardle. Od tamtej pory nic niepokojącego się nie działo ani nie dzieje. Także wg mnie jest to niegroźne ( przynajmniej jak trafia sie to nieczęsto).
miro_x Opublikowano 5 Maja 2009 Opublikowano 5 Maja 2009 Widocznie ten typ tak ma. Mi to się też ze dwa razy zdarzyło i zawsze z głośnym stukiem ale nic sie nie dzieje samochód jeździ.
krokodylak Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Opublikowano 6 Maja 2009 W takim razie mniej się martwię, ale tak czy siak wydaje mi się że nie jest to zdrowe dla rozrządu i trzeba tego unikać.
Wihajster Opublikowano 6 Maja 2009 Opublikowano 6 Maja 2009 łupie dwumas.....ale to nie znaczy,że jest zły .Po prostu w tym momencie tak go słychać podczas exstemalnego przeciązenia
Rekomendowane odpowiedzi