Muskel1 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia 14 minut temu, dziki24 napisał(a): Ok sorry za głupie pytanie ale czy jest rozbite na dwa wsteczne oddzielnie czy jako jedno , bo jeśli jedno to wiadomo że w wiązce mam przerwę W przedlifcie są osobne przewody i piny dla lewej i prawej strony, więc w polifcie pewnie też.
dziki24 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia 21 minut temu, Muskel1 napisał(a): W przedlifcie są osobne przewody i piny dla lewej i prawej strony, więc w polifcie pewnie też. Ok dziękuję za pomoc
dziki24 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego Hej wracam do braku jednego światła wstecznego (lewe ), z racji tego że temat mnie męczy znalazłem chwilę i postanowiłem pogrzebać przed zdjęciem całego obicia klapy, postanowiłem znaleźć przewód niebiesko/czarny, i on też nie miał zasilania więc wyeliminowałem dalszą część okablowania , idąc dalej dotarłem do samego BCM2 i tam też nie mam zasilania na nim 😭 sprawdziłem przejście pomiędzy wtyczka a BCM2 by upewnić się że nie zabłądziłem i jest, więc mam pewność że sprawdzam dokładnie dobry kabel czy ktoś jest w stanie pomóc czy to przypadkiem nie będzie coś wyłączone w bcm🤔 Dodam tylko że żadnej kontrolki o braku lewego światła wstecznego nie mam pojawia się ona dopiero po wypięciu całej kostki 🤔
dziki24 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego 4 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Jakie masz lampy? Basic LED? Sorry że w ten sposób ale nie chciał bym cię wprowadzić w błąd
Muskel1 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego Wrzuć zdjęcie tyłu pojazdu ze świecącymi lampami. Wygląda na basic po numerze.
dziki24 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego 3 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Wrzuć zdjęcie tyłu pojazdu ze świecącymi lampami. Wygląda na basic po numerze.
Muskel1 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego Ok. Basic. Byłoby to rzeczywiście dziwne, gdyby w polifcie nagle zaczęli stosować tylko jedno światło wsteczne. Nie mam w tej chwili dostępu online do schematów instalacji w poliftach, aby w 100% potwierdzić.
dziki24 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego 5 minut temu, Muskel1 napisał(a): Ok. Basic. Byłoby to rzeczywiście dziwne, gdyby w polifcie nagle zaczęli stosować tylko jedno światło wsteczne. Nie mam w tej chwili dostępu online do schematów instalacji w poliftach, aby w 100% potwierdzić. Ok dzięki kurde też w to nie wierzę tym bardziej dziwi mnie brak informacji o braku światła wstecznego a pojawia się ono dopiero jak wypne kostkę i wtedy komunikat odnosi się dokładnie "brak lewego tylnego światła wstecznego " zastanawia mnie brak zasilania na bcm 🤔 zawsze mogę spróbować odpiąć kabel od wtyczki by pominąć bcm i dać zasilanie na lampę i wtedy być pewnym że ona działa ale uważam że to drugorzędna sprawa, no chyba że byłby jakiś problem z masą ale wtedy nie działała by pozycja 🤔 Jak coś będziesz wiedział będę wdzięczny za podpowiedź Ps. Niby to pierdoła ale jak powinno działać to niech działa
Muskel1 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego Zamień lampy stronami na próbę aby sprawdzić czy bcm2 poda napięcie.
dziki24 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego 33 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Zamień lampy stronami na próbę aby sprawdzić czy bcm2 poda napięcie. O tym nie pomyślałem 👊 raczej myślałem że nie podejdzie , zrobię to i się odezwę
Muskel1 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego (edytowane) Najprawdopodobniej szukamy problemu gdzie go nie ma. Jeszcze nie mogę tego na 100% potwierdzić, ale najprawdopodobniej w poliftach przy wersji lamp basic, wsteczne światło fabrycznie występuje tylko po jednej stronie. Edytowane 15 Lutego przez Muskel1
Muskel1 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego W poliftach lampy w wersji Basic ma ją tylko po prawej światło cofania. Przynajmniej w wersji Avant, ale w sedanie będzie tak samo. 1
dziki24 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego 31 minut temu, Muskel1 napisał(a): W poliftach lampy w wersji Basic ma ją tylko po prawej światło cofania. Przynajmniej w wersji Avant, ale w sedanie będzie tak samo. Dziękuję serdecznie czyli odpuszczam temat 👊 Ps. Aż się niechce wierzyć że przy oszczędzili na tym 😭
Muskel1 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego W poliftach wiele rzeczy zaoszczędzili. W kolorowym oświetleniu ambiennte (QQ2) polifty mają w przestrzeni nóg tylko białe ambiente, gdzie w przedliftach było RGB
dziki24 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego 7 minut temu, Muskel1 napisał(a): W poliftach wiele rzeczy zaoszczędzili. W kolorowym oświetleniu ambiennte (QQ2) polifty mają w przestrzeni nóg tylko białe ambiente, gdzie w przedliftach było RGB A ja się zastanawiałem jak to możliwe że klamki mam podświetlane a oświetlenie nog tylko na biało 😱 szkoda gadać Tak czy inaczej dzięki tobie @Muskel1oszczędziłem na lampie 👊 Jeszcze raz dziękuję i miłego weekendu 1
Rekomendowane odpowiedzi