Bartek 1006 Opublikowano 30 Stycznia Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Witam. Mam problem z 2.0 Tfsi (BGB) mianowicie obroty jalowe są podniesione do 1200 i co pare sekund wyspetuje zadrżenie silnika wraz z obotami, ruszą się o 50-70 i znów chwila jest dobrze i tak ciągle, a gdy przygazuje spada na 700 zaczyna się dławić i znów wraca na 1200. Dzieje się tak głównie na ciepłym silniku na postoju czy dojeżdżaniu na sprzęgle. W trakcie jazdy jest to niewyczuwalne, ma moc, na obroty też wchodzi bez problemu, błędów nie ma. W ostatnim czasie wymieniłem z racji przebiegu świece wraz z cewkami oraz pompę paliwa gdyż przepuszczała paliwo do oleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afroo. Opublikowano 30 Stycznia Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Na pewno błędów nie ma? Czym odczytywane? Odma jest? Kiedy zmieniana? Ori, czy zamiennik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek 1006 Opublikowano 30 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Nie ma, Vcds, odma Febi zmieniana z 30tyś km temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Wywal to i włóż chociaż z Vaico. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek 1006 Opublikowano 31 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Ok, zamówiłem oryginał jak przyjdzie i zamontuje to dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afroo. Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Żadne Vaico, w tym motorze tylko oryginał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek 1006 Opublikowano 8 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego Problem rozwiązany, oryginalna odma pomogła, obroty bardzo stabilne oraz silnik mniej drży. Dzięki za pomoc 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi