Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Auto sprowadzone z USA, i w lewym schowku ucięte kable z "czegoś"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Czyli będę musiał podmieniać te kable co mam wprowadzone czy jak? Wolałbym kupić wzmak obrobić końcówki wpiąć i tyle

Opublikowano

Nie masz przewodów do zasilania wzmacniacza, więc musisz kupić i dołożyć. Na podstawie tych zdjęć nie mogę powiedzieć, czy masowy już jest wyprowadzony, bo dokładnie tego na zdjęciach nie widać.

Brakuje przewodu plusowego z bezpiecznikiem z aku do wzmaka i masowy jest chyba ucięty.

Opublikowano
  • Autor
18 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Nie masz przewodów do zasilania wzmacniacza, więc musisz kupić i dołożyć. Na podstawie tych zdjęć nie mogę powiedzieć, czy masowy już jest wyprowadzony, bo dokładnie tego na zdjęciach nie widać.

Brakuje przewodu plusowego z bezpiecznikiem z aku do wzmaka i masowy jest chyba ucięty.

Ale to dziwne jeśli nie jest wyprowadzony ten kabel, wydaje mi się że ten wzmacniacz był poprostu wykradziony na placu aukcyjnym bo wątpię żeby kable demontowali ?

Opublikowano

Nic w tym dziwgo nie ma. Nie pozostawia się luźnego kabla z aku. Dotknięcie do masy może w skrajnym wypadku spowodować pożar.

Wyciągnij podłogę z bagażnika. Pod podłogą jest aku. Sprawdź czy masz tam podpięty przewód do bieguna plusowego, który miał służyć jako zasilanie wzmacniacza.

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Nic w tym dziwgo nie ma. Nie pozostawia się luźnego kabla z aku. Dotknięcie do masy może w skrajnym wypadku spowodować pożar.

Wyciągnij podłogę z bagażnika. Pod podłogą jest aku. Sprawdź czy masz tam podpięty przewód do bieguna plusowego, który miał służyć jako zasilanie wzmacniacza.

Ah, faktycznie zapomniałem że Aku jest w bagażniku widać skomplikowany demontaż tego nie jest, sprawdze jak będę przy aucie

Opublikowano
  • Autor
22 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Nie no bez przesady. Gdzie Ty chcesz wsadzić tam 4mm²?

Przewody OFC czyli w pełni z miedzi mają najlepszy współczynnik przewodzenia, nie ma na rynku nic lepszego (poza złotem).

Zgodnie z prawem Ohma masz wzmacniacz o mocy 750 W : 14.4V = 52,08 A. 

Dla takiej wartości prądu musisz zastosować przynajmniej 16mm² przewodu miedzianego.

WWW.OLX.PL

399 zł: 399 zł: Witam na sprzedaż wzmacniacz samochodowy renomowanej marki Crunch seri gti 750...

czy taki dałby radę ?

Opublikowano

Za słaby.

Opublikowano
18 godzin temu, bartoqo napisał(a):
WWW.OLX.PL

399 zł: 399 zł: Witam na sprzedaż wzmacniacz samochodowy renomowanej marki Crunch seri gti 750...

czy taki dałby radę ?

Dałem Ci wcześniej trochę tańszy na którym też zagra ten sub.

Opublikowano
3 minut temu, Langista napisał(a):

Dałem Ci wcześniej trochę tańszy na którym też zagra ten sub.

Podrzuciłeś koledze wzmak o mocy 240 W @ 4 Ohm do suba, który ma 350 W @ 4 Ohm. Zagrać zagra ale jak pogłośnisz będziesz miał gwarantowany clipping. 

Opublikowano
3 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Podrzuciłeś koledze wzmak o mocy 240 W @ 4 Ohm do suba, który ma 350 W @ 4 Ohm. Zagrać zagra ale jak pogłośnisz będziesz miał gwarantowany clipping. 

Tak, to był pierwszy w którym na szybko nie zwróciłem uwagi, że te 1000W to on ma pobieranej energii a nie wytwarzanej. Później był drugi o mocy 540W RMS przy 4Ohm.

Opublikowano
8 minut temu, Langista napisał(a):

Później był drugi o mocy 540W RMS przy 4Ohm.

No ten już bardziej. wzmak powinien być o co najmniej faktor 1.5 a najlepiej 2 x mocniejszy niż sub.

Opublikowano

Według producenta to ustrojstwo ma 350W RMS, czyli 540 w sam raz pasuje ?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Langista napisał(a):

Tak, to był pierwszy w którym na szybko nie zwróciłem uwagi, że te 1000W to on ma pobieranej energii a nie wytwarzanej. Później był drugi o mocy 540W RMS przy 4Ohm.

Pokaż go jeszcze raz bo nie umiem go znaleźć ;/

Opublikowano

W poście z kablami jest odnośnik powyżej do allegro 

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

WWW.OLX.PL

529 zł: 529 zł: Witam. Do sprzedania mam wzmacniacz samochodowy monoblok crunch gti1500 o mocy...

ten chyba jest mocniejszy niż ten co wysłałem wcześniej nie ? Co o tym myślisz ? 

Opublikowano

Nie wiem czy nie czytasz tego co tutaj napisane, czy po prostu Cię to nie obchodzi? 

Opublikowano
  • Autor

Aaa sory popatrzyłem na rms przy 2ohm, teraz widze że ma 400rms 4 ohm zamiast 540 + przynajmniej