karbonek Opublikowano 6 Maja 2009 Opublikowano 6 Maja 2009 Nie działa mi czujnik otwarcia drzwi po stronie kierowcy. Wszystkie 3 pozostałe działają. Dziś rozebrałem tapicerkę i wyciągnąłem czujnik. Idą do niego 3 przewody i składa się on z 2 mikro switchy. Wziąłem miernik w łapę i zacząłem mierzyć ciągłość na wyjściu czujnika. Wyszło na to, że 2 styki się rozłączają po wciśnięciu mikro switchy. Pozostały nie ma żadnej reakcji na włączanie i wyłączanie. Jakiś nieczytelny schemat jest narysowany na czujniku i wygląda na to że po wciśnięciu mikro switchy powinny oba rozłączyć obwód. Jednak jeden trzyma (o ile dobrze schemat odczytałem). Możecie potwierdzić moje badania, czy tak naprawdę powinien działać czujnik? Końcówki styków są zalane razem z gniazdem czujnika więc cieżko będzie się dobrać do tego... Gdzie można nabyć takie ustrojstwo? Jak zadzwoniłem do aso to powiedzieli mi 550zł za cały zamek
dzoz3f Opublikowano 6 Maja 2009 Opublikowano 6 Maja 2009 na szrocie poszukaj ostatnio bylem to widzialem tego multum
karbonek Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Opublikowano 6 Maja 2009 Ok, poszukam albo coś zaadoptuję. Sprawdziłem jak działa czujnik z drugiej strony. Na jednym styku jest masa a dwa idą sobie gdzieś, gdy czujnik jest wciśnięty to rozwiera dwa styki od masy, gdy się go puści to zwiera je do masy.[br]Dopisany: 06 Maj 2009, 17:38_________________________________________________Gdzie jest jakiś szrot z audi w Wawie, wiecie może ? ;(
dzoz3f Opublikowano 6 Maja 2009 Opublikowano 6 Maja 2009 fakt ze na szrocie to pewnie za darmo to by dali , ale masz tu link http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=618128404
karbonek Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Opublikowano 6 Maja 2009 Taki mikro włącznik kupię w elektroniku za ok 2zł, albo z szafy wyciągnę za 0zł :gwizdanie: Poza tym odbiega troszkę od tego co jest w oryginale niestety.
Sztomel Opublikowano 7 Maja 2009 Opublikowano 7 Maja 2009 Poza tym odbiega troszkę od tego co jest w oryginale niestety. bo to jest mikroswitch typowy dla Golfa IV i Passata, steruje on masą; możesz przy okazji wkleić foto Twojego - sam chętnie zobaczę jak wygląda to w A4
karbonek Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Opublikowano 7 Maja 2009 Ok, wkleję jak będę grzebał w nim. Myślałem nad układem z 2 diodami to by zadziałało dla jednego nie działającego switcha, tylko będę musiał zmierzyć prądy idąceprzez obwód.[br]Dopisany: 07 Maj 2009, 16:05_________________________________________________Czujnik wyciągnąłem, zamierzam teraz użyć jednego sprawnego switcha aby załączać dwa styki
Sztomel Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 dzięki za fotki, przyznać trzeba, że rozwiązanie techniczne lepsze niż w Passacie i Golfie IV, w tych ostatnich mikrowłącznikiem steruje plastikowo-gumowy mimośród, w którym po pewnym czasie żłobi się bruzda, w którą wpada bolec mikrowłącznika i trzeba z tym kombinować.
Rekomendowane odpowiedzi