Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Rezanie i montaż halogenów z polifta w zderzak przedliftowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm ja nawet byłbym chętny na takie bo jak kolega pisze... brak zaplecza technicznego + mieszkanie w bloku robi swoje... Jak znajdzie się parę osób można by zamawiać

Opublikowano
Hmm ja nawet byłbym chętny na takie bo jak kolega pisze... brak zaplecza technicznego + mieszkanie w bloku robi swoje... Jak znajdzie się parę osób można by zamawiać

Koledzy trzeba by jeszcze sprawdzić ten trop o bułgari, może byśmy coś tańszego znaleźli.

Opublikowano

Czyli 3 osoby już by było ? :) Dało by się to podłączyć pod ori włącznik ?

Opublikowano

AUDI A4 b5 94-98 FRONT GRILLE + FOG LIGHTS LAMPS SET | eBay

---------- Post dopisany at 20:44 ---------- Poprzedni post napisany at 20:44 ----------

Czyli 3 osoby już by było ? :) Dało by się to podłączyć pod ori włącznik ?

Wszystko się da.

Opublikowano

Pisałem do mrogala i mówił, że odezwie się jutro a pisałem do niego o schemat podłączenia pod ori gniazko, dokładniejsze wyjaśnienie podłączenia przekaźnika, także czekamy a wszystko będzie jasne ;)

Opublikowano

a w orginale wogole jest przekaznik :decayed: chyba nie... wszystko jest w wlaczniku.....

Opublikowano
a w orginale wogole jest przekaznik :decayed: chyba nie... wszystko jest w wlaczniku.....

Przekaźnik jest, ale zdaje się do rozłączania przeciwmgłowych po właczeniu mijania.

Opublikowano

Przekaźnik jest, ale zdaje się do rozłączania przeciwmgłowych po właczeniu mijania.

? chyba cos pokreciles tak dziala instalacja do dziennyh a nie do halogenow przeciwmgielnych.....

Opublikowano

No jak ? Toż halo ma działać właśnie jak mijania są włączone

To co robimy ? Zbieramy więcej chętnych na te halo ?

Opublikowano

? chyba cos pokreciles tak dziala instalacja do dziennyh a nie do halogenow przeciwmgielnych.....

Tak, tak, pomyłka. :decayed:

Miałem na mysli sytuacje odwrotną, czyli nie można włączyć przeciwmgłowych bez mijania. I to realizuje przekaźnik.

Opublikowano

ta wlasnie jest wlasnie teraz sprawdzilem, jest przekaznik tylko po to zeby nie mozna bylo wlaczyc hallo bez swiatel, czyli w sumie nie potrzebny....

Opublikowano

Rewelacja, ja potwierdzam chęć zakupu a podłączenie to kwestia jak kto chce. Teoretycznie powinny świecić jak świecą mijania. Podłączenie to nie problem, na forum było.

Pytanie: kto ma konto na ebay'u, mógłby zebrać kasę i zamówić???Bo ja szczerze mówiąc w życiu nic tam nie kupowałem.

Opublikowano

Bez kitu, ja też noga w tej sprawie. CHĘTNY też jestem na zakup, jutro odwiedzę wątek bo teraz lulku trzeba a rano do kamieniołomów :P

Opublikowano

Przekaźnik musi być bo bez przekaźnika będziesz często zmieniać włącznik gdyż będą sie wypalać styki , światła przeciwmgielne w przedlifcie będą świecić tylko na światłach mijania ale robimy mały myk i będą też świecić na światłach pozycyjnych , w polifcie halo świecą na światłach pozycyjnych i mijania

---------- Post dopisany at 20:11 ---------- Poprzedni post napisany at 20:05 ----------

u mnie jest podłączone tak

Na włączniku halogenów masz ponumerowane piny i tak :

Pin 1 cienkim kablem łączysz z cienkim kablem niebiesko szarym w kostce tylnych przeciwmgielnych i tam też to jest pin 1

Pin 2 cienkim kablem łączysz z cienkim kablem brązowym w kostce tylnych przeciwmgielnych i to jest pin 2

Pin 5 grubym kablem łączysz z kablem szaro zielonym kablem w kostce tylnych przeciwmgielnych pin 5

Pin 6 gruby kabel puszczasz na przekaźnik

Przekaźnik typu 541 z 4 pinami , powinien być 12V i 40A

Pin 86 do niego podpinasz ten kabel od włącznika

Pin 85 do niego podpinasz kabel masowy

Pin 87 ten kabel puszczasz na zasilanie halogenów i ciągniesz go przez puszke ECU do halogenów

Pin 30\51 tu podłączasz stały plus czyli główne zasilanie , ja puściłem z listwy pod przekaźnikami tam są takie śruby M6

Opublikowano

A jak zapalasz długie to halogeny gasną?

Opublikowano
Przekaźnik musi być bo bez przekaźnika będziesz często zmieniać włącznik gdyż będą sie wypalać styki , światła przeciwmgielne w przedlifcie będą świecić tylko na światłach mijania ale robimy mały myk i będą też świecić na światłach pozycyjnych , w polifcie halo świecą na światłach pozycyjnych i mijania

---------- Post dopisany at 20:11 ---------- Poprzedni post napisany at 20:05 ----------

Pin 1 cienkim kablem łączysz z cienkim kablem niebiesko szarym w kostce tylnych przeciwmgielnych i tam też to jest pin 1

Pin 2 cienkim kablem łączysz z cienkim kablem brązowym w kostce tylnych przeciwmgielnych i to jest pin 2

Pin 5 grubym kablem łączysz z kablem szaro zielonym kablem w kostce tylnych przeciwmgielnych pin 5

Pin 6 gruby kabel puszczasz na przekaźnik

Przekaźnik typu 541 z 4 pinami , powinien być 12V i 40A

Pin 86 do niego podpinasz ten kabel od włącznika

Pin 85 do niego podpinasz kabel masowy

Pin 87 ten kabel puszczasz na zasilanie halogenów i ciągniesz go przez puszke ECU do halogenów

Pin 30\51 tu podłączasz stały plus czyli główne zasilanie , ja puściłem z listwy pod przekaźnikami tam są takie śruby M6

nie musi byc zadnego przekaznika, ten wlacznik jest do tego przystosowany, przeczytaj pare postow wyzej do czego jest przekaznik w ukladzie przeciwmgielnych....

Opublikowano
A jak zapalasz długie to halogeny gasną?
Normalnie gasną ale ja mam zrobione że nie gasną bo mam założonego Hida i mam tak zrobione żeby nie gasło

---------- Post dopisany at 20:19 ---------- Poprzedni post napisany at 20:16 ----------

20120524461.th.jpg Z tego co kojaże to poeinien być , do tylnych jest to i do przednich też powinien być , ale to moje zdanie

Opublikowano

w tym schemacie nie jest uzyty orginalny wlacznik! przez co dokladasz nie potrzebnie przekaznik.... ale z twojej rozpiski powyzej wynika ze jest na ori....

Opublikowano

Tzn masz zrobione tak, jak opisałeś wyżej?

Mi chodzi o to, żeby halo świeciły niezależnie od tego jakie światła mam zapalone, na postojówkach, mijania i długich

Opublikowano

to zrob tak jak kolega opisal powyzej ale tylko do tego punktu

Pin 6 gruby kabel puszczasz na hallogeny, a drugi pin z hallo do masy