SzymekElo Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca Czesc, auto to a5 t8 2010 ale to blizniacze modele, w srodku wiekszosc taka sama! MMI 3G Basic Zestaw głośnomówiący audi a5 t8 2010, mega fajnie łączy mi się to z telefonem i chciałbym zostawić fabryczny, aczkolwiek średnia jest jakość dźwięku (slabo slysze rozmowce, on mnie dobrze), obstawiam że moduł bluetooth jest stary i ta jakosc dzwieku po prostu taka jest, czy da się może go jakoś wymienić żeby nie rezygnować z tego zestawu wbudowanego w auto? Inna opcja to jakis Parrot itd. ale na tym sie nie znam, fajnie jakbym mogl zostawic to co mam tylko cos wymienic w nim, zeby jakosc byla fajna! Pozdro
Lukasz_mk2 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca może po prostu należy pogłośnić dźwięk rozmowy - w A4 B6/B7 podczas rozmowy wystarczy poprzez MF zwiększyć głośność, tak jakby chciało się powiększyć głośność radia - sądzę że w A5 będzie podobnie
SzymekElo Opublikowano 11 Marca Autor Opublikowano 11 Marca 1 godzinę temu, Lukasz_mk2 napisał(a): może po prostu należy pogłośnić dźwięk rozmowy niestety jak dam głosniej to dalej dzwiek jest sredniej jakosci, tylko glosniejszy
SzymekElo Opublikowano 11 Marca Autor Opublikowano 11 Marca niestety to tez nie pomoglo, ewidentnie ten modul bluetooth jest 15 letni i jakosc dzwieku nie jest wybitna, znacie kogos kto sie tym zajmuje albo da sie to ogarnac samemu? Czy zostala mi opcja kupic Parrota czy cos w tym stylu? A i glosniki graja dobrze, jak puszczam muzyke z transmitera BT to jest bardzo dobra jakosc
janusz75 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca piszesz, że Twój rozmówca słyszy Cię dobrze... więc nie bardzo mi to pasuje na problem z modułem bluetooth... być może masz coś w ustawieniach "namieszane" albo problem z głośnikami... od dawna tak masz?..
SzymekElo Opublikowano 11 Marca Autor Opublikowano 11 Marca (edytowane) auto kupione w styczniu, a tego bluetootha ogarnalem dopiero teraz i taki juz jest dzwiek zeby bylo jasne, glos drugiej osoby jest zrozumialy, no ale daleko temu do poziomu zebym nie musial sie skupiac mocno na tym co slysze jak wszedlem w MMI w "tel" to nie ma tam za bardzo zadnych ustawien dzwieku itd. Edytowane 11 Marca przez SzymekElo
janusz75 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca bywasz czasem w Rybniku?.. może na miejscu udało by się zobaczyć co nie tak jest z Twoim zestawem... do porównania będziemy mieli na miejscu A5 też z 2010roku...
SzymekElo Opublikowano 11 Marca Autor Opublikowano 11 Marca Nie bywam w Rybniku ale nie jest to daleko, jeśli znasz sie na tym troche to moznaby podskoczyc!
janusz75 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca no własnie dlatego, że to niedaleko zapytałem czy bywasz w tych okolicach... głównie chodziło mi o to, abyś mógł porównać jak to wygląda w bliźniaczym aucie... a czy uda Ci się pomóc na miejsu?.. tego obiecać nie mogę... najpierw chciałbym zobaczyć (posłuchać) to o czym piszesz... podłączymy tester, posłuchamy i zobaczymy co dalej... ps. to jest tylko luźna propozycja...
Rekomendowane odpowiedzi