Kuba_Zett Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca Cześć, Stoje przed koniecznością wymiany opon i dowiedziałem się, że posiadam oryginalne felgi ale z innego modelu (chyba A5). Czy Waszym zdaniem nie wystają za bardzo poza obrys auta? Nie chce mieć problemów, dlatego zanim wydam kilka tysięcy na opony, zapytam się Was o zdanie. Felga: 8T0 071 497 ET28, 7,5” szerokości, rozmiar 17”, otwór 66,5 Opona: 225/50 R.17 Z nalepki czytam, że wstawiać mam 245/45, no ale to będzie zbyt szeroko, pewnie jeszcze bardziej będą wystawać. Co sądzicie? Wymieniać komplet kół na zgodne ze specyfikacją auta czy zostawić felgi i dać nowe opony?
Rob@k Opublikowano 30 Marca Opublikowano 30 Marca (edytowane) Godzinę temu, Kuba_Zett napisał(a): Cześć, Stoje przed koniecznością wymiany opon i dowiedziałem się, że posiadam oryginalne felgi ale z innego modelu (chyba A5). Czy Waszym zdaniem nie wystają za bardzo poza obrys auta? Nie chce mieć problemów, dlatego zanim wydam kilka tysięcy na opony, zapytam się Was o zdanie. Felga: 8T0 071 497 ET28, 7,5” szerokości, rozmiar 17”, otwór 66,5 Opona: 225/50 R.17 Z nalepki czytam, że wstawiać mam 245/45, no ale to będzie zbyt szeroko, pewnie jeszcze bardziej będą wystawać. Co sądzicie? Wymieniać komplet kół na zgodne ze specyfikacją auta czy zostawić felgi i dać nowe opony? Opona 245 nigdy nie występowała w B7. Teraz masz za wysoki profil. Powinne być 235/45, ale do tej szerokości felgi polecam 225/45 leżą idealnie. Miałem taki zestaw u siebie. Jak chcesz to se zerknij. Edytowane 30 Marca przez Rob@k 1
Kuba_Zett Opublikowano 30 Marca Autor Opublikowano 30 Marca 29 minut temu, Rob@k napisał(a): Opona 245 nigdy nie występowała w B7. Teraz masz za wysoki profil. Powinne być 235/45, ale do tej szerokości felgi polecam 225/45 leżą idealnie. Miałem taki zestaw u siebie. Jak chcesz to se zerknij. Racja, mój błąd, naklejka mówi 235/45 Fajnie to u Ciebie wyglądało chyba się skuszę na ten rozmiar opon, dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi