Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bicie przy hamowaniu w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich i proszę o pomoc ponieważ od jakiegoś czasu mam problem bo przy chamowaniu bije prawe koło i zostały wymienione tarcze klocki piasta przegub zewnętrzny zwrotnica a bicie jak jest tak jest więc co to morze być bo mi się już pomysły skonczyly

Opublikowano

poczytaj w tym wątku... chociaż jest to mało prawdopodobne, ale jeśli Twoje auto jest z pierwszej połowy 2010roku...

to być może Twoim problemem jest wspomniany wahacz... raczej masz już "nowy typ" ale Kto wie... poczytaj - zobacz...

Opublikowano
  • Autor

Ale chodzi o wąchacz w przednim zawieszeniu bo jeżeli tak to jakiś czas temu był akurat wymieniany i to właśnie ten duży banan a jest możliwość że to może być od przegubu wewnętrznego te bicia lub od poduszki silnika ?

Opublikowano

był wymieniany... a czy przypadkiem nie zaczeło się to wszystko po jego wymianie?..

Opublikowano

Wymiana zwrotnicy bo bije koło przy hamowaniu? Gdzie taki magik jest co tak stwierdza usterki?

Opublikowano

Langista...Pewnie aluminiowa zwrotnica a raczej gniazdo piasty się biodegradowała i nie było w czym montować nowego łożyska ?

Skąd wiadomo, że bije prawe koło? 

Zestaw zegarowy do pomiaru kupić na Alle kosztuje 50 zł. Zdjąć koło lewe i prawe. 

Przyłożyć zegar do tarczy i wyjdzie czy jest coś krzywe.

Na parkingu pół godziny roboty. 

Warto takie coś kupić zanim się odda auto do mechanika i wymieni pół auta. 

Edytowane przez swIP

Opublikowano
  • Autor

Tak mi się wydaje że prawe koło bo jak się chamuje to pod nogami pasażera tak tłucze że mam takie wrażenie że zaraz koło wyrwie a Piasty były wymieniane i tarcze i jest dalej tak samo

Opublikowano

Tarcze zwichrowane, wracać do mechanika z reklamacją, bo albo źle założył, albo założył szit.

Opublikowano

też miałem podobne objawy - okazało się że tarcze krzywe. Wymieniłem je na nowe - nic się nie zmieniło. Kupiłem zestaw zegarowy i jak się okazało nowa tarcza też była krzywa, po jej "wyprostowaniu" (frezowaniu) jest spokój. Maksymalne dopuszczalne bicie tarczy hamulcowej zmierzone 1 cm od krawędzi zewnętrznej nie może przekraczać 0,05mm. Maksymalne dopuszczalne bicie piasty koła nie może przekraczać 0,02mm.

Edytowane przez Lukasz_mk2