LaurynasV Opublikowano 18 Czerwca Autor Opublikowano 18 Czerwca (edytowane) Cześć! Dzisiaj zdecydowałem się na flashowanie modułów i zadziałało. Zaprogramowałem wszystkie cztery moduły świetlne. Kody DTC zniknęły z D6 i D7, a światła drogowe zaczęły działać. Jednakże kody DTC nadal występują w modułach 09, 29, 39. Załączam plik dziennika. Może znacie jakieś rozwiązania? Dziękuję bardzo za pomoc! autoscan_reflektor.txt Edytowane 18 Czerwca przez LaurynasV
LaurynasV Opublikowano 18 Czerwca Autor Opublikowano 18 Czerwca Rozwiązałem to... Musiałem zmienić przełączniki w module 09 z „SAE” na „EU”. Dziękuję za wcześniejszą pomoc!
mateusz_krk Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Cześć, pozwólcie że zapytam w tym temacie odnośnie wymiany lamp, chodzi mi o zasadę dobierania modułów do lamp, chciałbym się upewnić że nie będzie potem trzeba znowu szukać i kupować innych modułów. Też tak samo jak kolega muszę wymienić lampy z USA na EU, moduły w jednej lampie są sprawne bo nie ucierpiała, ale druga - pęknięta i moduły zostały zalane. Chodzi o to czy mogę założyć lampy EU gołe, przełożyć moduły z tej jednej lampy USA które są sprawne żeby niczego w tej trzeba było kodować, a do drugiej dokupić z identycznymi numerami jak były i tą jedną tylko dokodować? (7PP941572AB i 4M0907397AC). Dzięki
mariusz36 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca 2 godziny temu, mateusz_krk napisał(a): Chodzi o to czy mogę założyć lampy EU gołe, przełożyć moduły z tej jednej lampy USA które są sprawne żeby niczego w tej trzeba było kodować, a do drugiej dokupić z identycznymi numerami jak były i tą jedną tylko dokodować? Tak , możesz kupić lampy EU i założyć moduły ( osprzęt ) z USA i to jest najlepsza opcja . Pamiętaj żeby były dokładnie takie same numery jak na tej zalanej . Jeśli kupisz używane , wszystko powinno zadziałać nawet bez kodowania ( jedynie wykodowanie obrysów ) . Jeśli kupisz nowe trzeba kodować sterownik . Nie mieszamy modułów / serowników , albo wszystkie USA , albo komplet EU . 1
Rekomendowane odpowiedzi