CzarnyAudiA4 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia Witam jak w tutule pacjent 2.0 TDI CAHA quattro. Nie mogę zdjagnozować przyczyny dziwnego chrobotania tak jakby ocierania przy obciazeniu przyśpieszeniu. Gaz w podłogę i sie zaczyna powiedzmy od 3 biegu, dzwięk nie jest stały tylko przerywany, tak jakby auto sie bujało czyli na nierównościach. Powiem tak mialem to juz dłuzszy czas ale dziwek troche sie nasilił. Oststnio wymienilem poduchy silnika na ori lemfordera oraz poducha skrzyni nie pomoglo chociaz poduchy juz byly szrot. Skrzynia sciagana z powodu łozyska igiełkowego, wymienione łozyska igiełkowe plus nowe kompletne sprzegło dwumas w bardzo dobrym stanie został. Zawieszenie zrobione nowe tuleje lemfordera nowe laczniki sworznie. Wszystko skrecone dokrecone i dalej jest to samo. Miał ktoś coś podobnego albo ma jakis pomysl co sprawdzic co moze byc przyczyna. Na forach nic nie znalazlem dlatego dodaje tego posta. Pozdrawiam
CzarnyAudiA4 Opublikowano 21 Kwietnia Autor Opublikowano 21 Kwietnia Jakieś rady podpowiedzi sugestie???
CzarnyAudiA4 Opublikowano 28 Kwietnia Autor Opublikowano 28 Kwietnia Panowie i Panie coś udało mi się nagrać nie wiem czy bedziecie dobrze słyszeć ale coś takiego sie dzieje. Tylko pod obciążeniem przyśpieszeniem. Nazwałem to chrobotanie grzechotanie. Może ktoś ma jakieś sugestię, rady 20240428_190746.mp4 20240428_190641.mp4 20240428_191127.mp4 20240428_191512.mp4 20240428_191750.mp4
revil4x Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Ja miałem dziwny dźwięk podczas przyspieszania (obciążenia silnika) winny okazał się luz na lewej półosi - ponoć normalne w tym aucie, wyrabia się gniazdo, ja zapodałem zestaw naprawczy z allegro i jest git
Rekomendowane odpowiedzi