Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nowe ECU w A4 B5 1.8T ANB 150KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Audi A4 B5 1.8t ANB 2000r.

Na początku warto zaznaczyć - jestem totalnym laikiem więc jeśli macie jakoś podpowiedzieć to prosiłbym w słowach które zrozumiem. Dostałem ten samochód jako kolejny w hierarchii w rodzinie i chciałbym zacząć zabawę z motoryzacją i zwiększyć moc w moim audi ale nie wiem co i jak, dlatego mam kilka pytań. Nawet zwiększenie do 180KM na ten moment mnie zadowoli.
1. Czy mogę po prostu kupić nowe ECU np. to, włożyć i gotowe? Jeśli tak to czy np. stockowe komponenty to wytrzymają.

2. Jeśli opcja wyżej nie wchodzi w grę, to jak najniższymi kosztami można zwiększyć moc. Naczytałem się o jakichś boxach i czipach ale nie wiem co po kupieniu takiego czipa(jeśli w ogóle to działa) i wsadzeniu w gniazdo robić dalej(o ile cokolwiek trzeba).

Nie interesuje mnie oddanie auta do jakiegoś speca i zapłacenie mu ~1000-1500zł.
Dzięki z góry za wszystkie porady.

Edytowane przez OneTap71

Opublikowano
1 godzinę temu, OneTap71 napisał(a):

Nie interesuje mnie oddanie auta do jakiegoś speca i zapłacenie mu ~1000-1500zł.

To inaczej tego nie zrobisz. Zacznij w ogóle od diagnostyki czy masz sprawne auto, a na wszystkie twoje pytania są juz dawno odpowiedzi. Jest cos takiego jak opcja szukaj.

Opublikowano
3 godziny temu, OneTap71 napisał(a):

Są dwie opcję:

1. Posiadasz wiedzę i sprzęt włącznie z hamownią aby samemu zrobić, wgrać program i zweryfikować na hamowni.

2. Płacisz za usługę wykonania.

Opublikowano
W dniu 26.04.2024 o 16:34, OneTap71 napisał(a):

W takim razie sam zostań takim specem. Jedynie kilka tysięcy na sprzęt i kilka lat nauki i już jesteś gość i nie tylko sam sobie zrobisz fure ale możesz też kasować od klientów 1000-1500 za taką usługę.