xTheMagx Opublikowano 28 Kwietnia Opublikowano 28 Kwietnia Panowie pomocy! 2.0 TFSI CDNC, bujnięcia budą co kilka sekund, tylko na biegu jałowym. Brak usterek, w blokach wartości widać jedynie wypadanie zapłonu na 1 cylindrze ( Nie na tyle żeby sterownik zgłosił błąd). Zrobione: - Wymiana świec - Przekładana cewka, wtryskiwacz na inny cylinder (nie przeniosło się) - Czyszczony nagar kolektora dolotowego - Wymieniona dwumasa, poduszki silnika Nadal to samo.. Ciśnienie sprężania 13 Bar na każdym cylindrze. Miał ktoś coś podobnego? Mi już brakuje pomysłów. Silnik ma moc, nie kopci, nie pobiera oleju.
xTheMagx Opublikowano 30 Maja Autor Opublikowano 30 Maja 15 godzin temu, Raceman napisał(a): Wyłącz klimę i sprawdź, daj znać. Próbowałem, nawet bez paska. Problem nasila się w zimie. W lato praktycznie tego nie czuć.
Pawel8815 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Witaj, przy moim CFKA ten sam objaw posiadałem wypadanie cykliczne na 1 cylindrze , sporadyczne na trzecim , dodatkowo takie bujnięcie budą jakby miał z obrotów lekko polecieć , po klimie itp po podniesieniu obrotów problemu brak , dokładne czyszczenie wlotów na głowicy i klap, nowa odma oraz nowe świece wraz z przekładką zapobiegawczo cewki wraz z wtryskiwaczami (tylko miejscami ) do chwili obecnej brak wypadania zapłonów na w.w cylindrach
Rekomendowane odpowiedzi