Rokkooo Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja (edytowane) Witam, Mam problem z klimą mianowicie po uruchomieniu klimy, przycisk ciągle się świeci ale klima nie działa, sprawdziłem błędy i wyskoczyły związane z czujnikiem ciśnienia. Klimatyzacja była dobijana jakoś 6 miesięcy temu dodam jeszcze że po uruchomieniu klimatyzacji wiatraki się nie kręcą i nie słyszę żeby sprężarka działala możliwe że to wszystko powoduje ten czujnik? Audi A4B8 2.0tdi 2009 Edytowane 5 Maja przez Rokkooo Dodanie informacji o samochodzie
Muskel1 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Bez tego czujnika, a dokładniej mówiąc bez poprawnych informacji z tego czujnika, klima nie będzie działać.
Rokkooo Opublikowano 5 Maja Autor Opublikowano 5 Maja Dobra a więc jutro zamówię ten czujnik i wymienię
Muskel1 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Czujnik tylko i wyłącznie oryginalny z ASPO, chyba że chcesz po podmianie na zamienniki nadal szukać przyczyny niedziałającej klimatyzacji.
Rokkooo Opublikowano 5 Maja Autor Opublikowano 5 Maja Jutro zdemontuje stary i oryginalny po numerze zamówię
Rokkooo Opublikowano 8 Maja Autor Opublikowano 8 Maja Dzisiaj dostanę paczkę z czujnikiem, ale zauważyłem jeszcze jeden błąd i pytanie czy on tez ma wpływ na to że klima nie działa.
Muskel1 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja Po wymianie czujnika błędy powinny zniknąć. Błąd na zdjęciu informuje tylko o tym, żeby odczytać błąd w sterowniku BCM1, a jest tam zapisany błąd czujnika ciśnienia czynnika klumatyzacji.
Rokkooo Opublikowano 10 Maja Autor Opublikowano 10 Maja Czujnik zamontowany ale niestety klima nie działa nadak, jakieś pomysły co może być przyczyną? Błędy te same co były.
Muskel1 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja Wykasuj wszystkie błędy, uruchom silnik i klimatyzację na chwilę. Zgaś silnik i na włączonym zapłonie wykonaj pełny auto-scan następnie go tu wrzuć.
Muskel1 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja Możliwe, że wiązka/wtyczka do czujnika jest uszkodzona. Musisz zweryfikować pod względem optycznym oraz elektrycznym.
Rokkooo Opublikowano 10 Maja Autor Opublikowano 10 Maja Okej, jeśli się nie mylę to wiązka do czujnika idzie pod lewym nadkolem?
Muskel1 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja Jakie masz kolory przewodów przy wtyczce czujnika? brązowy, szaro-czerwony, fioletowy czy brązowy,szaro-czerwony, żółto-szary?
Rokkooo Opublikowano 10 Maja Autor Opublikowano 10 Maja Brązowy, czerwono-szary i fioletowy. Jak sprawdziłem to numery czujnika się różnią bo podobno nie ma już takich jak ja miałem ale końcówka się zgadza 126b
Muskel1 Opublikowano 10 Maja Opublikowano 10 Maja Skoro kupiłeś czujnik w ASO to dobrali Ci po VINie, lub przynajmniej powinni po VINie dobrać i powinien pasować do tego auta.
Rekomendowane odpowiedzi