J4yc0b Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja Witam. Po swapie AEB z M 3.8.2 na ME 7.5 w liczniku 8D0 919 880 NX nie działa obrotomierz. Dołożyłem do licznika linie CAN, połączyłem z pinami z ECU ale dalej nie działa. Muszę przekodować licznik? Jeśli tak to w jaki sposób?
Fazii Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja W jaki sposób do przedliftowego licznika podpiąłes CAN skoro go nie obsługuje?
J4yc0b Opublikowano 13 Maja Autor Opublikowano 13 Maja (edytowane) Zostałem wprowadzony w błąd. Mam już licznik 8D0 920 931A. Ma ktoś może rozpiskę pinów wtyczek licznika? Lub ktoś wie jak przerobić wtyczki zwłaszcza zmiana czerwonej wtyczki na szarą. Edytowane 13 Maja przez J4yc0b
Fazii Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja A jaki miałeś wcześniej licznik? Z kostkami 26pin czy 32?
J4yc0b Opublikowano 15 Maja Autor Opublikowano 15 Maja (edytowane) Niebieska 32 pin Zielona 32 pin Czerwona 20 pin Miałem full fis z temp oleju, napięciem i zegarek analogowy Zmieniłem na to samo tylko na cyfrowy zegarek Wczoraj przepiąłem czerwoną na szarą, wszystko działa ale jak przekręciłem zapłon to bezpiecznik się uwalił i nie mogę się połączyć komputerem z silnikiem. Czegoś nie dopiąłem? Edytowane 15 Maja przez J4yc0b
Fazii Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja (edytowane) Przekładka pinów zrobiona? Co do obrotomierza to ustaw w kanale 60 adaptacji licznika wartość "0". mini lift na lift.xls WWW.DROPBOX.COM Shared with Dropbox Edytowane 15 Maja przez Fazii
J4yc0b Opublikowano 15 Maja Autor Opublikowano 15 Maja Przekładka zrobiona z czerwonej na szarą ale widzę że nowy licznik nie ma komunikacji z silnikiem a stary licznik ma komunikację więc czegoś nie wpiąłem, prawdopodobnie linii can. Wiesz może gdzie wpiąć tą linie can?
Fazii Opublikowano 15 Maja Opublikowano 15 Maja (edytowane) No ale musisz jeszcze zrobić przekładkę między niebiańska i zieloną kostką. Prawdopodobnie "linie K" masz nie przełożona i dla tego brak komunikacji z ECU . Skoro obrotomierz nie działa tzn. , że can również źle podpięty Edytowane 15 Maja przez Fazii
J4yc0b Opublikowano 16 Maja Autor Opublikowano 16 Maja Właśnie znalazłem pinologie wtyczek licznika starego i nowego więc to już ogarnę. A wiadomo jak podlaczyc tempomat bezpośrednio do ecu? Wszystkie poradniki uwzględniają tą białą wtyczkę na podszybiu ale chciałbym zrobić bez tej wtyczki
Rekomendowane odpowiedzi