LeszekJ. Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Czy ktoś może podpowiedzieć jakie diody LED użyto w światłach dziennych lamp przednich - jak w tytule? (typ, producent, gdzie można je kupić - szukać) PS Jedna mi padła i zanim się zabiorę za rozebranie reflektora, chciałbym wiedzieć czy są te diody (albo jakies zamienniki) dostępne. Pozdrawiam
Langista Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Najlepiej będzie sprawdzić po rozebraniu żeby dobrać taką z identycznymi parametrami pracy, diod jest dzisiaj w opór na rynku i na bank dobierzesz coś co świeci tak samo.
Koalakm Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja (edytowane) 1 godzinę temu, LeszekJ. napisał(a): Czy ktoś może podpowiedzieć jakie diody LED użyto w światłach dziennych lamp przednich - jak w tytule? (typ, producent, gdzie można je kupić - szukać) PS Jedna mi padła i zanim się zabiorę za rozebranie reflektora, chciałbym wiedzieć czy są te diody (albo jakies zamienniki) dostępne. Tak naprawde nie musisz rozbierac lampy (przynajmniej do gornego swiecacego paska i bocznego) - nie jestem pewien jak jest realizowany dolny. W kazdym razie gorny pasek i boczny jest z jeża - najmniejszy modul z uzebrowaniem. Jak go odkrecisz to zobaczysz diody biale i pomaranczowe (pomaranczowe kiedy swieci kierunkowskaz) - one daja swiatlo na swiatlowody (czyli te paski w lampie ktore swieca). Edytowane 23 Maja przez Koalakm
LeszekJ. Opublikowano 23 Maja Autor Opublikowano 23 Maja 1 minute ago, Koalakm said: Tak naprawde nie musisz rozbierac lampy (przynajmniej do gornego swiecacego paska i bocznego) - nie jestem pewien jak jest realizowany dolny. W kazdym razie gorny pasek i boczny jest jeża - najmniejszy modul z uzebrowaniem. Jak go odkrecisz to zobaczysz diody biale i pomaranczowe (pomaranczowe kiedy swieci kierunkowskaz) - one daja swiatlo na swiatlowody (czyli te paski w lampie ktore swieca). Cześć, dzięki za odpowiedź. A tym modelu nie ma dostępu do PCB z DRL'a. Tu mamy tylko: złączkę (główną) i moduł wpinany od dołu. Trzeba rozebrać lampę i dlatego się jeszcze waham. Pozdrawiam
Koalakm Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja 5 minut temu, LeszekJ. napisał(a): A tym modelu nie ma dostępu do PCB z DRL'a. Tu mamy tylko: złączkę (główną) i moduł wpinany od dołu. Trzeba rozebrać lampę i dlatego się jeszcze waham. Pozdrawiam Nie rozumiem.... Tak jak napisalem gorne i boczne na pewno sa przez jeża jak go odkrecisz to zobaczysz... chyba ze zle zrozumialem Twoja wypowiedz.
LeszekJ. Opublikowano 23 Maja Autor Opublikowano 23 Maja 3 minutes ago, Koalakm said: Nie rozumiem.... Tak jak napisalem gorne i boczne na pewno sa przez jeża jak go odkrecisz to zobaczysz... chyba ze zle zrozumialem Twoja wypowiedz. Wydaje mi się, że myślimy o różnych modelach 😉
Koalakm Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja a tak, nie napisales ze chodzi o polift... przed liftem w A4 B9 jest tak jak napisalem
LeszekJ. Opublikowano 23 Maja Autor Opublikowano 23 Maja 10 minutes ago, Koalakm said: a tak, nie napisales ze chodzi o polift... przed liftem w A4 B9 jest tak jak napisalem Rozumiem. Widziałem takie zdjęcia więc kojarzę. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi