Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem rok temu A4B7 z silnikiem 1.8T 163KM z gazem bez quattro i borykam się z problemem związanym z odpalaniem. Wymieniłem już 2 razy pompę paliwa z czego jedna się spaliła- założyłem nowy zamiennik, druga (używana) chodziła przez jakiś tydzień normalnie a po tygodniu raz odpala za 1 raz głównie jak się silnik zagrzeje, a nie raz muszę kręcić 2 razy. Zauważyłem że jak pali za 1 razem to słychać pompę paliwa od razu. Przy odpalaniu za 2/3 razem pompę paliwa słychać dopiero jak kręcę kluczykiem i nie może odpalić. Miał może ktoś podobny problem i wie gdzie szukać usterki? 

Opublikowano

Reduktor nie puszcza gazu podciśnieniem?

30 minut temu, Mateusz.Maziarz napisał(a):

Przy odpalaniu za 2/3 razem pompę paliwa słychać dopiero jak kręcę kluczykiem

Tak to działa. 

Opublikowano

Jakieś błędy? Może czujnik wału? 

Opublikowano (edytowane)

Ja mam podobnie, mianowicie posiadam B7 1.8t Q i od pewnego czasu mam całkowicie losowe problemy z odpaleniem auta. Czasem, ale bardzo rzadko występują one po nocy a najczęściej występują jak po i godzinach wychodzę z roboty i chce odpalić, to najczęściej odpala za 3cim razem. Jak już zapali, to czasem czuć jakby się zalewał od paliwa a czasem po nocy kompletnie nie wchodzi na ssanie, tylko obroty od razu wskakują na okolice 800. Filtr wymieniony niedawno na Ori, vcds widzi poprawnie temperature i obroty silnika, błędow zero,  może ktoś tak też miał?

Edytowane przez tomaszekww