Eswude Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca (edytowane) Witam wszystkich klubowiczów. Od parunastu dni jestem szczęśliwym posiadaczem A4 B8. Z racji tego, że w mechanice jestem laikiem mam pytanie do Was, na co zwrócić szczególną uwagę, co warto wymienić na już? 🙂 1.8 TFSI CDHB Sedan 2008` WAUZZZ8K59A053711 (1).pdf Edytowane 17 Lipca przez Eswude
mravel Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca no generalnie to trudne pytanie bowiem nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Ja kupujac uzywane auto nie ufam zapewnieniom sprzedawcy chyba, że przedstawi mi rachunek za dokonaną czynność (co też nie daje pewności). Na pewno wymieniłbym 1. olej w silniku wraz z filtrem 2. olej w skrzyni wraz z filtrem 3. posprawdzal ewentualnme wycieki i je naprawil 4. jesli wszystko dziala jak nalezy na tym zakonczylbym zabawe Silnik jest chyba na lancuchu wiec jesli nie go nie slychac to bym sie tam nie wybieral.
RALF76 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca (edytowane) 2008 rok ma 48 tys przebiegu?? czy 2,3 z przodu gdzieś umknęła? Edytowane 17 Lipca przez RALF76
Eswude Opublikowano 17 Lipca Autor Opublikowano 17 Lipca 24 minuty temu, RALF76 napisał(a): 2008 rok ma 48 tys przebiegu?? czy 2,3 z przodu gdzieś umknęła? I mamy pierwszy offtop. Tak auto ma 48tyś przebiegu, auto z rodziny wiec wszystko legit. Śmierdzi nowością w środku jeszcze..
RALF76 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca (edytowane) w takim razie jw filtry/olej i jeździć obserwować ... silniki benz z tych lat nie są za bardzo udane ale z racji przebiegu może jeszcze trochę pocieszyć -proponuje poczytać na forum tarcze klocki do weryfikacji bo auto sporo pewnie stało czy coś nie zapieczone Edytowane 17 Lipca przez RALF76
Eswude Opublikowano 17 Lipca Autor Opublikowano 17 Lipca (edytowane) Auto stało całe życie w garażu Oleje, filtry wymienione. Tarcze, klocki sprawdzone. Wszelakie gumy sprawdzone/wymienione. Wiem, że w tych modelach jest wada olejowa ale liczę się z tym i w przyszłości pewnie będą tłoki wymieniane. Zrobiłem już trasę nad morze + kręcenie się wokół komina i przy 2kkm nie ubyło oleju. Silnik suchy. Wyczytałem, że jest problem z pompą wody bo jest plastikowa + często gęsto zdarza się wypadanie zapłonu. Silnik na łańcuchu, po postoju odpala bardzo płynnie i cicho. Minusem jest to, że wyposażenie to trochę bida Edytowane 17 Lipca przez Eswude
RALF76 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca nic sie nie dzieje to jeżdzić, pilnować filtów i oleju
Eswude Opublikowano 20 Lipca Autor Opublikowano 20 Lipca (edytowane) Okej chłopaki 😇 Pierwsze niepokojące objawy to lekkie dławienie się gdy jest zimny. Wystarczy, że zrobię 200-300 metrów i wszystko wraca do normy. Od czego zacząć, gdzie szukać? Komputer 0 błędów. Pozdrawiam. Edytowane 21 Lipca przez Eswude
RALF76 Opublikowano 28 Lipca Opublikowano 28 Lipca (edytowane) 200-300m to bardzo szybko wraca do normy obserwować, może kwestia paliwa? z innej stacji zatankować świece wymienione? dławi to znaczy co się dzieje? szarpie, nie ma mocy przez te 200m? Edytowane 28 Lipca przez RALF76
Eswude Opublikowano 29 Lipca Autor Opublikowano 29 Lipca (edytowane) Paliwo tankowane na orlenie 98, tam gdzie zawsze to robiłem. Świece, cewki sprawdzane - są okey. Przepustnica wyczyszczona. Moc jest, szarpie (3/4 razy na tym odcinku) tak do 2.2k obrotów. + doszedł nowy objaw - chrobotanie z lewego przedniego koła 😅 Osłona tarczy nie ociera, klocki tarcze są okey. Na przeglądzie mówili mi o jakiejś podkładce, że trzeba wymienić na grubsza i problem znika. Trzeba będzie się dopytać o jaką podkładke chodzi Edytowane 29 Lipca przez Eswude
Langista Opublikowano 29 Lipca Opublikowano 29 Lipca Pierwsze co to filtr paliwa, który w benzynie jest praktycznie pomijany w większości serwisach.
Eswude Opublikowano 29 Lipca Autor Opublikowano 29 Lipca Tylko, że problem nie występuje 'później'. Tylko i wyłącznie po przestanej nocy. Będę miał na uwadze ten filtr.
Rekomendowane odpowiedzi