Wertymass Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca Cześć wszystkim, 5 cylinder pełen płynu chłodniczego.... Zdemontowalem głowicę z lewej strony i nie zauważyłem żadnego pęknięcia na bloku, z racji tego że sam robię i mam już ze starego silnika drugą głowicę chciałbym wyeliminować całkowicie pęknięcie głowicy zamieniając je i zamontować tą ze starego silnika tylko te głowicę się różnią od siebie dodatkowymi otworami na płyn... Ta głowica co była w tym silniku co teraz rozbieram nie ma tych dodatkowych otworów. Czy mogę je zamienić i założyć tą z dodatkowymi otworami i czy będzie pasować i uszczelniać nowa uszczelka te otwory czy niezbyt?
Langista Opublikowano 30 Lipca Opublikowano 30 Lipca (edytowane) Ciekawe, jakie numery są na tej głowicy bez dodatkowych kanałów wodnych? Bo to prawdopodobnie nie ASN a BBJ, 218 konnej wersji chyba na rynek USA. A co do pytania - nie bardzo. Płyn ciągle będzie napierać na to miejsce i jest większa szansa że płyn dostanie się między cylindry. Edytowane 30 Lipca przez Langista
Wertymass Opublikowano 31 Lipca Autor Opublikowano 31 Lipca 4 lata temu padł mi blok silnika i kupiłem cały drugi a głowicę zostały z mojego starego i oba silnika mają oznaczenie ASN i myślałem że głowicę mają takie same a tu jednak zonk... Mój stary był z 2001r. A ten na którym teraz jeździłem to nie pamiętam... Może zmienili konstrukcje tych głowic? Ta ze starego silnika ma oznaczenie 06c103373E i AT3 a ta co się teraz zapsula 06C103373F VAW/H Obie ASN:) Różnią się tylko tymi dodatkowymi kanałami wodnymi.
Langista Opublikowano 1 Sierpnia Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) Ciekawe, one obie mają ten sam numer, tylko idiotycznie umieszczony bo ten dół zawsze jest zebrany przez maszynę i nigdy pewności nie ma czy to E czy F 😂 Taka rada, jak nie masz jeszcze śrub do kół zmiennych faz rozrządu, zamawiaj od razu przez 2407.pl, oni za rozsądną cenę zamówią Ci 4 śruby, poczekasz 2 tygodnie ale będą. Ja na już potrzebowałem i wydałem w różnych sklepach ponad 150 zł za nie, z czego jedną musiałem dobierać na pałę bo nie było nigdzie w PL. Edytowane 1 Sierpnia przez Langista
Rekomendowane odpowiedzi