andrew01 Opublikowano 16 Sierpnia Opublikowano 16 Sierpnia Cześć, gorąca prośba o zerknięcie, zbliża mi się serwis i postanowiłem profilaktycznie zrobić logi, no i delikatnie mówiąc jest średnio. Auto zbiera się nawet nie najgorzej dlatego dziwią mnie tak słabe wyniki. Zamiast N75 mam Pierburg'a z 2.0 7.01024.02.0, czy może to mieć wpływ na takie łagodne wstawanie turbiny i powinienem poprawić soft? Jakiś czas temu jak robiłem logi z odpiętym wężykiem to wstawała całkiem spoko (link). Korekty 033 to jakaś masakra. W aucie zrobiony program, dołożony prawy IC i wtryski 320cc. Przed każdym przejazdem błędy kasowane, po przejazdach zero błędów. Temperatura otoczenia +30. Świece PFR6Q do wymiany, nalatane mają 65tkm. Przepływomierza jeszcze nigdy nie wymieniałem - czy to już czas na niego? VCDS Logs Viewer - VAGLOGS VAGLOGS.COM VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs. VCDS Logs Viewer - VAGLOGS VAGLOGS.COM VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs. VCDS Logs Viewer - VAGLOGS VAGLOGS.COM VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs. Pozdrawiam Andrzej
andrew01 Opublikowano 17 Sierpnia Autor Opublikowano 17 Sierpnia (edytowane) Podmieniłem na stary N75 dla sprawdzenia i dół jest tak samo słaby, do 2700 obrotów idzie jak żółw, dopiero później dostaje kopniaka. Zrobię jeszcze test z odpiętym WG ale podejrzewam, że może być podobnie. Edytowane 17 Sierpnia przez andrew01
andrew01 Opublikowano 17 Sierpnia Autor Opublikowano 17 Sierpnia (edytowane) Tak jak podejrzewałem, przy zdjętym wężyku WG jest to samo: Pomysły mi się już skończyły, do listy spraw do sprawdzenia przy serwisie dopisałem: - sprawdzenie szczelności dolotu, - sprawdzenie czy nie ma przedmuchów na kolektorze wydechowym, - sprawdzenie czy muszla turbiny nie jest popękana Co jeszcze dopisać? Co sprawdzić? Obawiam się czy aby turbina nie będzie do regeneracji, ponownie.... Edytowane 17 Sierpnia przez andrew01
przem8 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia (edytowane) Podciągnąc sztangę i korekta softu. Ile dmuch z odpiętą kostką od n75? Edytowane 17 Sierpnia przez przem8
andrew01 Opublikowano 17 Sierpnia Autor Opublikowano 17 Sierpnia @przem8 Jutro zrobię loga z odpiętą wtyczką, ale bardziej mnie martwi to jak dmucha przy zdjętym wężyku z WG. Poprzednio to mi szło szybko w górę na spore przeladowanie a teraz jedna wielka kicha.
andrew01 Opublikowano 18 Sierpnia Autor Opublikowano 18 Sierpnia (edytowane) Wydaje mi się, że znalazłem przyczynę, wygląda na to że mam ukręconą (lub brak) trzecią śrubę łączącą turbo z katalizatorem, tą która jest od dołu: Jak sądzę to siwe dookoła to jest okopcenie od spalin, osłona termiczna z kolei cała czarna jest. Czy to by tłumaczyło taki słaby dół doładowania? Pozdrawiam Andrzej Edytowane 18 Sierpnia przez andrew01
andrew01 Opublikowano 18 Sierpnia Autor Opublikowano 18 Sierpnia Patrząc na przykładowe zdjęcie to wygląda na ukręconą szpilkę.... Te szpilki są wykręcane z korpusu czy raczej czeka mnie wymiana turbiny?
pelonek1 Opublikowano 18 Sierpnia Opublikowano 18 Sierpnia (edytowane) 24 minuty temu, andrew01 napisał(a): Te szpilki są wykręcane z korpusu czy raczej czeka mnie wymiana turbiny? Są wykręcane. Edytowane 18 Sierpnia przez pelonek1
andrew01 Opublikowano 24 Września Autor Opublikowano 24 Września (edytowane) Trochę się działo, trochę to trwało ale w końcu samochód wrócił, zrobione: - regeneracja turbiny (wcześniej pokazywana nieszczelność nie miała wpływu na doładowanie, była za turbiną a nie przed, problemem była niedomykająca się/lużna klapka WG), - katalizator sportowy Custom Hoffman, - nowe świece, - komplet filtrów (paliwa też), Generalnie samochód odżył, od 2500 ładnie już ciągnie. Patrząc na logi to wg mojej oceny 115-118 wygląda całkiem przyzwoicie, pytanie czy w związku z tym, że mam u siebie zawór Pierburg 7.01024.02.0 potrzebna byłaby korekta softu? Z tego co czytałem to zdania są podzielone, z przewagą, że raczej nie jest potrzebna. Natomiast to co najbardziej mnie zastanawia to grupa 033 i korekty lambda, czy nie są za duże? Czy można z tym jeździć czy potrzebna byłaby zmiana w sofcie? Błędy kasowane przed każdym przejazdem. 115-118 003 020 002 033 Tak porównuję z innymi jeszcze logami i czy przypadkiem przepływomierz trochę nie zaniża? Ma już swoje lata, kto wie czy nie jest od nowości, ja na pewno go nie wymieniałem, jak też nigdy nie czyściłem, a auto w moich rękach jest od 10 lat. Edytowane 24 Września przez andrew01
Łukasz13 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września Przepływka mało mierzy, najlepiej wymienić.
andrew01 Opublikowano 29 Września Autor Opublikowano 29 Września @Łukasz13 Przepływka wymieniona, poniżej nowe logi: 115 118 003 020 002 033 Czy jest coś jeszcze w logach do czego można byłoby się przyczepić? Sam już niczego nie znajduję, autko idzie bardzo ładnie. Teraz zostało przy okazji podjechać na jakąś sensowna hamownię, ale patrząc po przepływie to chyba okolice 210KM są realne? Pozdrawiam Andrzej
przem8 Opublikowano 29 Września Opublikowano 29 Września (edytowane) Program do poprawki, bo już wtryskiwacze zaczynają miejscami pętlić i praktycznie zero zapasu górą. Trzeba założyć większe albo udrutować moc. Edytowane 29 Września przez przem8
andrew01 Opublikowano 29 Września Autor Opublikowano 29 Września @przem8 Z tym pętleniem to chyba jeszcze troszeczkę brakuje, choć fakt przyznaję, że nie dużo. Poniżej wyliczyłem procent wykorzystania maksymalnego czasu:
Rekomendowane odpowiedzi