Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czy odpowietrza się baterię w hybrydzie Audi Q5?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

cześć mam pytanko czy odpowietrza się baterię w  hybrydzie bo są dwa zbiorniczki z cieczą chłodzącą i kolego wyczytał że jest chłodzony ,pytam z czystej ciekawości gdyż kolega ma taką Q5 i gdzieś w necie  wyczytał ze się robi 

Edytowane przez reniu12
Opublikowano

Nie odpowietrza się. Niech kolega skończy czytać takie głupoty.

Opublikowano

Rozumiem że Twoje auto jest po dzwonie i masz zapowietrzony układ, bo ktoś go opróżnił? Samego z siebie się nie odpowietrza bo tego się zwyczajnie nie rusza, to nie jest układ z płynem chłodzącym silnika a jest to połączone z klimatyzacją. Także tak, głupotą jest pisanie że takie układy się 'dla zasady' odpowietrza, bo niedługo takie tu ktoś wnioski wyciągnie.

Opublikowano
27 minut temu, Langista napisał(a):

Rozumiem że Twoje auto jest po dzwonie i masz zapowietrzony układ, bo ktoś go opróżnił? Samego z siebie się nie odpowietrza bo tego się zwyczajnie nie rusza, to nie jest układ z płynem chłodzącym silnika a jest to połączone z klimatyzacją. Także tak, głupotą jest pisanie że takie układy się 'dla zasady' odpowietrza, bo niedługo takie tu ktoś wnioski wyciągnie.

Dokładnie tak jak napisałeś kolega ma takiego po dzwonie. Naprawiony lecz zadał mi pytanie czy coś wiem na ten temat a że nic nie słyszałem to się dopytuję na forum może ktoś już robił takiego 

Opublikowano

On na własną rękę niech tego nie robi. Te układy są tak zrobione, że odpowietrzyć powinny się same. Uzupełnić zbiorniczek z płynem do stanu i po kilku jazdach próbnych albo po czasie uzupełnić płyn. Gdyby był mega zapowietrzony to na bank wyskoczyła by kontrolka/komunikat o niskiej wydajności systemu chłodzenia.