RafalFuks Opublikowano 24 Września Udostępnij Opublikowano 24 Września Witam, mam problem. Gdy wciskam pedał hamulca to auto nie reaguje na gaz, mocno kopci. Trzyma się na 1000 obrotów. Pompa wymieniona i zrobiony rozrząd. Doloty i wylotowy są czyste i ciągną. Ktoś ma jakiś pomysł co może być nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazii Opublikowano 24 Września Udostępnij Opublikowano 24 Września Odepnij kostkę czujnika hamulca żeby sprawdzić czy to problem elektryczny. Być może gdzieś jest zwarcie. Vcds był podpinany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalFuks Opublikowano 24 Września Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 6 godzin temu, Fazii napisał(a): Odepnij kostkę czujnika hamulca żeby sprawdzić czy to problem elektryczny. Być może gdzieś jest zwarcie. Vcds był podpinany? Elektrycznie działa potencjometr pokazuje że pedał gazu działa prawidłowo. Podpinałem kompa i nie pokazuje żadnego błędu. Tylko z przepływki ale ona była wymieniana na nową nie cały miesiąc temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazii Opublikowano 25 Września Udostępnij Opublikowano 25 Września Ja nie pisałem o potencjometrze. Masz problem po wciśnięciu hamulca więc w pierwszej kolejności odepnij czujnik hamulca żeby sprawdzić czy problem nadal występuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalFuks Opublikowano 26 Września Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września W dniu 25.09.2024 o 07:32, Fazii napisał(a): Ja nie pisałem o potencjometrze. Masz problem po wciśnięciu hamulca więc w pierwszej kolejności odepnij czujnik hamulca żeby sprawdzić czy problem nadal występuje. Odpiąłem i dalej to samo kostkę nową dałem sprawdziłem przewody i dalej nic. Może to być problem z czujnikiem temperatury paliwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazii Opublikowano 26 Września Udostępnij Opublikowano 26 Września Dodaj więcej szczegółów. Co rozumiesz przez "Brak reakcji na pedał hamulca"? Tylko po wciśnięciu hamulca masz te objawy? Po za tym ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalFuks Opublikowano 28 Września Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września W dniu 26.09.2024 o 23:11, Fazii napisał(a): Dodaj więcej szczegółów. Co rozumiesz przez "Brak reakcji na pedał hamulca"? Tylko po wciśnięciu hamulca masz te objawy? Po za tym ok? Wciskam pedał gazu auto podnosi obroty do 1300 maks i więcej nie idzie według kompa dostaje za dużo paliwa wszystkie przewody co były przy gazie i hamulcu i nawet sprzęgła sprawdzone i dalej nic ciągle to samo się dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazii Opublikowano 29 Września Udostępnij Opublikowano 29 Września Pisałeś że jest błąd przepływki. Na podpiętej przepływie również problem występuje? Jaki jest kąt wtrysku i dawka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi