Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Odpryski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak moge sprawdzić jaki mam kod lakieru? Chce sobie kupic z 0,5l na podmalowanie tu i tam, a mam model z 96r akryl, to co w avatarze...

Opublikowano

Chyba lepiej dobrać lakier, bo po parunastu latach nie jest on taki sam jak po wyjęździe z fabryki.

Opublikowano

Jak moge sprawdzić jaki mam kod lakieru? Chce sobie kupic z 0,5l na podmalowanie tu i tam, a mam model z 96r akryl, to co w avatarze...

Kod masz na naklejce w bagażniku (obok koła zapasowego), a także w książce serwisowej.

Opublikowano

odkrec klapke od wlewu paliwa i smigaj do dobrego lakiernika albo gdzies gdzie dorabiaja bo jak kupisz or to moze sie roznic bo jak wczesniej kolega pisal z czasem wyblaka kolor

Opublikowano

miałem kilka sporych odprysków na masce :wallbash:

i musze powiedzieć ze kredka dała rade :kox:

kilka myc jej nie wypłukało :gwizdanie:

Opublikowano

zapodaj zdjecie kredkowanego miejsca i samej kredki..

Opublikowano

zapodaj zdjecie kredkowanego miejsca i samej kredki..

jutro będę ogarniał auto to zrobię zdjęcia i wieczorkiem beda :cool1:[br]Dopisany: 25 Czerwiec 2009, 00:20_________________________________________________jak miałem czas zeby cos pstryknąć to padało a potem juz za ciemno było :kwasny:[br]Dopisany: 25 Czerwiec 2009, 23:50_________________________________________________pict0001g.jpg

po 2 miesiącach od wypełniania, a ze jest czarny to dość często myty, karcher tylko troche jej wydmuchał :gwizdanie:

pict0005cbt.jpg

no i sprzęt do kolorowania :decayed:

Opublikowano

ja na odpryski i drobne poprawki kupiłem w ASO "zestaw naprawczy lakieru" i mogę polecić!

dobrane pod kod lakieru, prawda jest taka że różnica w lakierze jest, bo wiadomo że przez 14 lat lakier wyblakł, ale za cenę ok 40 zł dostaje się ori lakier, mało bo mało ale na wszystko wystarczy, pędzelek, no i drugi pojemniczek z lakierem, też z pędzelkiem no i cacy, aha i nawet do przetarcia malowanego miejsca też jest końcówka, czyli taki zestaw regenerujący

i nic nie złazi jak po kredkach, po myciu myjką ciśnieniową

Opublikowano

i nic nie złazi jak po kredkach, po myciu myjką ciśnieniową

no mi kredkę po 2 miesiącach co tydzień prawie mycia karcherem i tylko delikatnie ja wypłukało :gwizdanie:

no ale w sumie jak za 40zł jest zestaw naprawczy to nie ma co sie chyba w kredki bawic :decayed:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kwestie estetyki to jedna sprawa - druga, to problem ocynku karoserii. Pytanie, czy odprysk nie naruszył warstwy cynku...

Opublikowano

Kwestie estetyki to jedna sprawa - druga, to problem ocynku karoserii. Pytanie, czy odprysk nie naruszył warstwy cynku...

Raczej nie, miałem takie odpryski w poprzedniej A4, nic z tym nie robiłem i ani grama "rudego" nie było :naughty:

Opublikowano

Raczej nie, miałem takie odpryski w poprzedniej A4, nic z tym nie robiłem i ani grama "rudego" nie było :naughty:

kwestia czasu :naughty:

Opublikowano

kwestia czasu :naughty:

Myslę że w przeciągu 2 lat by wyszło, a niewiadomo ile wczesniej ten lakier został uszkodzony :naughty:

Opublikowano

Więc nie wiadomo, jak takie odpryski traktować: dać im spokój, pomazać kredką, samą farbą? Teoretycznie wystarczy odizolować dostęp powietrza do blachy i nie powinno być problemu. Ale jak to wygląda w praktyce? Ktoś miał do czynienia z "rudą" w takich sytuacjach?

Opublikowano

Planuje zrobić polerkę mojej niuni ale przed tym chciałem dorobić lakieru i zakleić odpryski. Majster mówił mi, że lepiej braki lakieru uzupełnić po polerce, ponieważ przy polerowaniu maszynką zaprawki odpadną. :confused4:

czy podzielacie zdanie majstra?

• 1 rok później...
Opublikowano

Przyłączę się do tematu, otóż w mojej A4-czce też zauważyłem dosłownie kilka odprysków o dziwo musiało się to stać w okresie dwóch trzech tygodni, bo akurat tyle czasu temu myłem samochód i było wszystko ładnie, po takiej drodze nie dziwota, że coś wychodzi mam takie białe kropeczki najbardziej przy grilu i jedna jest w nalocie rdzy taki bąbelek mały więc musiało coś poważnie uderzyć. :no:

Swoją drogą w moim poprzednim aucie też miałem odpryski, ale był jasny i po prostu nie było tego tak widać, zastanawiam się nad takim zestawem naprawczym, ale czy jest sens robić to teraz czy za jakiś miesiąc pojechać do lakiernika...

:chytry: Z ciekawostek powiem, że mój kolega ma 4 letnia Rav4 i ma mega duże odpryski na masce, chyba ciemne tak mają

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam,

Mam na lakierze odprysk po kamieniu który już zardzewial. Kupiłem w aso zestaw podkladu i mojego lakieru za 50 zł. Teraz zasadnicze pytanie... Jak tego użyć? Ile każda warstwa potrzebuje na wyschniecie? Rdze usunąć papierem sciernym czy jest też inny sposób? Za wszelkie odpowiedzi z góry dzięki.

Pozdrawiam

Wysyłane z mojego HTC Wildfire S A510e za pomocą Tapatalk 2