Diego1121 Opublikowano 2 Października Udostępnij Opublikowano 2 Października Witam. Zauważyłem właśnie jeden problem, że nawiewy po stronie kierowcy cały czas wieją chłodnym powietrzem, bo stronie pasażera wieją ciepłym, próbowałem kilka razy zmieniać temperature z ciepłej na zimną i na odwrót, po stronie pasażera działa wszystko jak należy, po stronie kierowcy raz na kilka razy leciało ciepłe powietrze A tak to chłodne. Brak błędów w sterowniku 08 klimatyzacji. Miałem podobny problem w passacie b6, tam kombinacją klawiszy na klimatroniku robiłem adaptację silniczków i na jakiś czas pomagało (ale koniec końców wymieniłem silniczki wadliwe) czy w a4 b8 można zrobić adaptację silniczków nawiewu?? Gdzie znajduje się silniczek odpowiadający za temperaturę po stronie kierowcy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października Nastawy podstawowe silniczków można przeprowadzić za pomocą VCDS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diego1121 Opublikowano 3 Października Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Nastawy podstawowe silniczków można przeprowadzić za pomocą VCDS. A można prosić o podpowiedź jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października W nastawach podstawowych wybrać z listy punkt nastawy podstawowe silniczków klap. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diego1121 Opublikowano 3 Października Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października Chodzi o pierwszą pozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października Potentiometer & Flap Alignment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diego1121 Opublikowano 3 Października Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października Zrobiłem kilka razy. Bez poprawy, nadal od strony kierowcy nie zawsze wieje ciepłem. Któraś z klap pewnie się wiesza. Błędów brak. Która klapa odpowiada za temperature po stronie kierowcy? I gdzie ona się znajduje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października Zawieszające silniczki/klapy raczej zapisały by błędy. Możliwe że masz przytkaną nagrzewnicę i jest di wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października Przy wykonywaniu nastaw podstawowych kliknąłeś na Start ON/OFF? Czy tylko wybrałeś z zakładki tę pozycję? Czy zakończyło się to pomyślnie czy z błędem? Słychać było przestawianie się silniczkòw klap? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diego1121 Opublikowano 3 Października Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 3 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Przy wykonywaniu nastaw podstawowych kliknąłeś na Start ON/OFF? Czy tylko wybrałeś z zakładki tę pozycję? Czy zakończyło się to pomyślnie czy z błędem? Słychać było przestawianie się silniczkòw klap? Nacisnąłem on/off, przestawiały się było słychać i wtedy też klimatornika mryga podczas tego. Na końcu było napisane "OK". Bez błędów. Czy jeśli by była nagrzewnica przytkana to nie powinno wogóle lecieć ciepłe? Bo od strony pasażera naprawdę leci porządnie ciepłe powietrze. Od strony kierowcy tak jak mówiłem, że losowo. Mam HI, leci chłodne to ustawiam na LO i spowrotem na HI i czasem już leci ciepłe z obu stron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października Przy przytkanej nagrzewnicy może także grzać tylko z jednej strony. Sprawdź sobie w rozszerzonych blokach pomiarowych wartości zadane i rzeczywiste silniczków w czasie zmiany temperatury pokrętłami temp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diego1121 Opublikowano 3 Października Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 40 minut temu, Muskel1 napisał(a): Przy przytkanej nagrzewnicy może także grzać tylko z jednej strony. Sprawdź sobie w rozszerzonych blokach pomiarowych wartości zadane i rzeczywiste silniczków w czasie zmiany temperatury pokrętłami temp. Pamiętasz może które bloki są od silniczków? To sprawdzę i wrzucę tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października Są opisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diego1121 Opublikowano 11 Października Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października Powiesz proszę gdzie znajduje się silniczek od sterowania temrpaturą po stronie kierowcy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października Pozycja numer 8 na rysunku. Silniczek V158. Einbauorteübersicht - Stellmotoren vorn, Ausführung „Komfort“.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diego1121 Opublikowano 5 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada Dla upewnienia. To , że z jednej strony wieje chłodniej to wina nagrzewnicy może być tak? Może być zapchana? Po prawej stronie dobrze grzeje, tylko po lewej jest chłodniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzy616 Opublikowano 5 Listopada Udostępnij Opublikowano 5 Listopada Miałem, kiedyś podobny problem. U mnie okazał się uszkodzony czujnik temperatury w kanale. Podmieniłem do sprawdzenia stronami. Pewnie również idzie sprawdzić VCDS w blokach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diego1121 Opublikowano 7 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada Tylko jak to sprawdzić? Pamiętasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 7 Listopada Udostępnij Opublikowano 7 Listopada Są opisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diego1121 Opublikowano Piątek o 21:22 Autor Udostępnij Opublikowano Piątek o 21:22 W dniu 7.11.2024 o 18:54, Muskel1 napisał(a): Są opisane. Szczerze mówiąc nie mogę znaleźć. Naprowadzisz proszę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi