Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Analiza logów Audi A4 B7 1.8 T BFB

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Czajson,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jest tragicznie. Zmień tego kowala albo przyjedz to ogarne :P

Jak ta stara listwa ma przejechane 90tys to sory ale szkoda było podmieniać.

Edytowane przez przem8
Opublikowano

Jak będę miał chwilkę to wstawię logi. 

Byłem u innego gazownika. Ustawiał podczas jazdy . Mieszanka na LPG była za uboga. Check skasowany nie powrócił. Podczas przełączania na LPG nic nie mruga i przechodzi na gaz płynnie

Opublikowano (edytowane)

Do poprawy. Do połowy zakresu sporo za bogato i od 6 tys ubogo ale powyżej na codzień nie kręcisz wiec bez różnicy.

Dla mnie nie do zaakceptowania takie coś

Edytowane przez przem8
Opublikowano
36 minut temu, przem8 napisał(a):

Do poprawy. Do połowy zakresu sporo za bogato i od 6 tys ubogo ale powyżej na codzień nie kręcisz wiec bez różnicy.

Dla mnie nie do zaakceptowania takie coś

Grozi to jakimiś poważnymi usterkami?. Sterownik nie zgłasza żadnych błędów. 

Będzie palił więcej LPG mniej?

Opublikowano

Pokazałeś loga z pełnego obciazenia, ciekawe jak jest w innych przypadkach.

Opublikowano
16 godzin temu, przem8 napisał(a):

Pokazałeś loga z pełnego obciazenia, ciekawe jak jest w innych przypadkach.

Jezdzililiśmy z podpiętym kompem przez jakieś 20 minut pod obciążeniem i normalnie.

Dla mnie ważne że cheka nie wywala. Jeździć obserwować😉

Opublikowano
1 godzinę temu, Czajson napisał(a):

Jezdzililiśmy z podpiętym kompem przez jakieś 20 minut pod obciążeniem i normalnie.

Dla mnie ważne że cheka nie wywala. Jeździć obserwować😉

Tutaj powinny być korekty w gr. 32 i 33 najlepiej na minusie tak do -5. Błąd na zegarach wywali dopiero jak będziesz miał +25 w grupie 32, także jak dla Ciebie to jest tylko ważne to jeździj. Te głowice euro 4 są wykonane z gównolitu. Jestem właśnie na etapie wymiany swojej z euro 4 na euro 3 bo po 155 tyś km przejechanych na LPG nadaje się na śmietnik albo do regeneracji za minimum 3 tyś zł, gdzie nie wiadomo czy za chwilę po regeneracji nie pęknie, taki urok tych głowic niestety. Moja zdjęta z auta wygląda tak, gdzie gaz miałem zawsze prawidłowo wyregulowany (mam Vfiza i podgląd do korekt na bieżąco) i nigdy nie zapalił się błąd od ubogiej mieszkanki na zegarach.

IMG_20241127_181649.thumb.jpg.5768f9bdc3b7cfd3481f19e72685ce86.jpg

Opublikowano
13 godzin temu, pelonek1 napisał(a):

Tutaj powinny być korekty w gr. 32 i 33 najlepiej na minusie tak do -5. Błąd na zegarach wywali dopiero jak będziesz miał +25 w grupie 32, także jak dla Ciebie to jest tylko ważne to jeździj. Te głowice euro 4 są wykonane z gównolitu. Jestem właśnie na etapie wymiany swojej z euro 4 na euro 3 bo po 155 tyś km przejechanych na LPG nadaje się na śmietnik albo do regeneracji za minimum 3 tyś zł, gdzie nie wiadomo czy za chwilę po regeneracji nie pęknie, taki urok tych głowic niestety. Moja zdjęta z auta wygląda tak, gdzie gaz miałem zawsze prawidłowo wyregulowany (mam Vfiza i podgląd do korekt na bieżąco) i nigdy nie zapalił się błąd od ubogiej mieszkanki na zegarach.

IMG_20241127_181649.thumb.jpg.5768f9bdc3b7cfd3481f19e72685ce86.jpg

Opublikowano

To wychodzi na to że nawet jak ktoś wyreguluje ten gaz to ta głowica w bfb i tak jest skazana na zagładę. 

Pozostaje tylko czekać końca albo pogonić babcię w świat 👍

Opublikowano
3 godziny temu, Czajson napisał(a):

głowica w bfb i tak jest skazana na zagładę.

Jest skazana, tylko pamiętaj, że mając ubogo ten proces będzie szybszy. Z drugiej strony to trochę oszczędności jeżdżąc przez te 155 tyś km na LPG jest, starczy na remont, a nawet drugie takie kałdi i jeszcze zostanie 😉