nanosoft Opublikowano 15 Października Opublikowano 15 Października (edytowane) Witam Moje audi a4 b8 polift miało spotkanie z sarna. Mam 2 pytania. W zasadzie na pierwsze pytanie odpowiedź zdaje się oczywista bo raczej z B8 sline zderzak powinien pasować. Natomiast skoro tak czy siak mam do wymiany zderzak to pytanie czy da się dopasować zderzak od B9 ? Wiem, że również lampy poleca do wymiany ale widziałem już u siebie na mieście moda gdzie chłopak jeździ A6 C6 na zderzaku od C7 wraz z lampami więc stąd to pytanie. No u coś wydaje mi się że maska też poleci z b9 aby to dopasować albo chociaż boki (nadkola) Edytowane 15 Października przez nanosoft
nanosoft Opublikowano 17 Października Autor Opublikowano 17 Października Ale koledzy wy tak dla jaj, że dasz radę itp... ? Hehe Bo kiedyś jak zapytałem o to mechanika to myślałem, że jebnie chłop ze śmiechu. Ja się pytam na poważnie, bo auto mam tak czy siak do naprawy. Korzystając, że jest w stanie w jakim jest dlatego chcę to zrobić. Mogę nabyć za nieduże pieniądze nowy kompletny zderzak od B9 stąd chęć skorzystania z okazji. Mogę ale nie muszę tego robić. Ja lubię się bawić z takimi rzeczami, mi to przyjemność sprawia ale nie mam aż tak dużej wiedzy. Pytanie czy w ogóle jest to realne. Skoro C7 pod pasował chłopak na C6 więc dlaczego nie dałoby rady zrobić B9 do b8
dekiel 13 Opublikowano 17 Października Opublikowano 17 Października Wszystko da się spasować kwestia czasu , kasy , narzędzi i możliwości. Jak dłubałeś to ogarniesz , ale bedzie rzeżba. Ja jakieś 15 lat temu spasowałem ori przedni zderzak M3 E46 do 330CD E46.
nanosoft Opublikowano 18 Października Autor Opublikowano 18 Października (edytowane) Powiem tak kasa i czas kwestia drugorzędną. Środki zawsze się znajdą, mam dobrego kolegę który się podejmie, zawsze coś mu zrobię z zakresu IT on mi przy aucie, wiadomo zapłacić chłopakowi muszę ale zawsze się jakoś dogadamy... On siedzi tylko w vag, zwłaszcza audi, nie robi nic innego. Przymierzałem się też do przodu od S5 bo też bardzo fajnie się to prezentuje. Wiadomo największy koszt zakupu lamp... Skoro auto mam rozwalone tak czy siak, co mi szkodzi pokombinować i jakoś fajnie to ogarnąć, taki mini projekcik. Potem wleci turbo z CGLC, intercooler z 3.0, nowe sprzęgło z kewlarem i pomyśli się o jakimś modzie na 200+ km. Może głowica poleci do topmaru na odświeżenie, zrobienie kanałów ssących i wydechowych oraz ogarnięcie gniazd zaworów jak i samych zaworów. Myślałem już że wtryski mam do wymiany l, na szczęście poszły podkładki pod dwoma wtryskami ale już wymienię we wszystkich te miedziane więc już 4k w kieszeni za komplet wtrysków może zostać przeznaczony na części z B9. Tak swoją drogą po kontakcie z ASO Wrocław zaśpiewali za jeden wtrysk 3300zł, gdzie fabryczny komplet z Bosha kupię za 4-4,3k PLN. Jakiś absurd. Edytowane 18 Października przez nanosoft
krzysiek_f Opublikowano 18 Października Opublikowano 18 Października Na Twoim miejscu szukałbym zderzaka od B8 Competition+.
nanosoft Opublikowano 18 Października Autor Opublikowano 18 Października Chyba racja. Doszedłem do wniosku że B8 polift wygląda dużo lepiej niż b9. Im więcej ofert przeglądam tym ciężej wybrać. Pod B8 ceny są chore w stosunku do jakości, 4-5 tys a i tak trzeba taki zderzak naprawiać już nie mówiąc o lakierowaniu bo to oczywiste
tobias Opublikowano 19 Października Opublikowano 19 Października 23 godziny temu, nanosoft napisał(a): Doszedłem do wniosku że B8 polift wygląda dużo lepiej niż b9. Proszę Cię ...
nanosoft Opublikowano 19 Października Autor Opublikowano 19 Października 42 minuty temu, tobias napisał(a): Proszę Cię ... Wiesz każdy mówi do innego. Jeden ze lepiej ten, drugi że tamten. Mojej narzeczonej podobają się obydwa, mi się np kształt lamp nie podoba w b9 chyba że mowa o tym nowszym bodajże od 2019 czy tam 2020 gdzie te lampy nie są tak zadziorne tylko prostą linię. Patrząc na B8 przed liftem jak na moje oko polift wygląda całkiem nieźle.
Rekomendowane odpowiedzi